Adaptive training

2013-07-25 @ 11:40:23
I dag började första träningen för instruktörer som vill jobba med funktions hindrade. Detta är en kurs på 23 timmar plus en examens dag. Träningen idag var tre timmar lång och varje vecka har ett tema, idag var det blind.
Så med ögonbindel för ögonen var det bara att lita på sin handledare och sedan vara handledare. Så inte nog med alla steg du normalt har nu är det tio steg till i förklaring och noggrannhet. Sedan har du höger och vänster och beroende på om du guidar från framifrån eller från bakom kommer detta att bli vise versa vilket kan bli stora problem.
Känslan av att åka skidor med ögonbindel, är skrämmande, du har ingen preferens av hur fort du går eller om du står stilla, jag som gör snö plog varje dag lyckades få skidorna att krossa varandra, balansen blir inte helt enkelt den samma och jag hamnade väldigt långt back i pjäxan. Känslan av vad som är under fötterna blir större, den minsta lilla höjdskillnad eller snö boll känns.
Sedan till att vara ledare, varje sväng måste vara ledande i och med de inte har en aning om vad som föregår runt om, om någon är framför eller om det är fritt fram. Stenar terräng variation allt måste ses i en annan väg och tas runt. Lift måste förklaras ner i detalj när det händer så som när sittliften kommer eller rullande mattan tar slut och ett dropp kommer, ner räkning är en stor grej.
Detta var hur roligt som helst och jag servrar emot nästa vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback