Calgary tripp

2011-11-30 @ 06:26:23

En ledig dag idag, så blev en tur till Calgary och där kan jag tala om att det är jul. Granar, tomtar och jul musik fyller shoppingcentren. Har lyckats besöka tre stycken av dem idag, Chinock, Crossiron Mille, Sun rich mall. De två första är rätt så stora.
Kan inte påstå att det blev så mycket shopping gjord, men med tanke på att jag inte behövdes så mycket så är jag rätt nöjd ändå.











Dagens inköp!

2011-11-30 @ 05:09:16

Dagens inköp är en klocka, ut av märke: Roots. Är där av även inköpt på Roots. Ut av typ: sportkollektion och är där av vattentät ner till 30m och har två skyddande "pinnar" mot slag på glaset.
Har även stopp ur, alarm och mycket mer som jag inte har listat ut ännu.
Låter som en bra klocka va? vad kostade denna då, ja 45$ som i dagsläget är 300 kr inte så farligt tycker jag.


Lila och vit, får väll se hur länge den är vit, men lite sliten skall den väll se ut tycker jag.

Bee Netting

2011-11-29 @ 17:21:35

Blev lite sent igår så får blogga nu istället.
Var ju inte tänkt att jag skulle ha jobbat i går men så blev det i allafall.  De behövde hjälp med att strecka lite nät, och detta vad de kallar bee netting. Men att vara ute en hel dag i solen är ju inte helt fel. För all del kom nätet dessutom från Åre, alla pinnar var tryckta med Åre 2007 world cup.
Norquay var bara öppet för race träning igår man vi fick lite rast all åka på, inte helt fel att ha hela backarna för sig själv.
 


Kan man ha en vackrare arbetsplats?


Och så det här med bee netting, är ju inte heller bara att göra som man vill utan det skall vara på ett välldigt speciellt sätt...


Fick a radion idag iallafall, lite collt även om jag inte vet hur man använder den...

//Molly

First lesson

2011-11-28 @ 03:43:42

Japp, då var det avklarat, första lektionen:check.
Detta med en trotsig 4 eller 5 åring som kanske inte alls ville vara med, men det ville hans pappa att han skulle. Så det blev nog mest lek ut av det hela, gör mig ingenting.
Annars var jag och några till ansvariga för att sätta ut stjärnorna i form av en slalombana, och detta inte kanske så lätt som det ser ut. Då det gäller att tänka på fall linjen på backen, avståndet mellan pinnarna, inte för tight och inte för långt då blir det svårt att svänga, och på toppen ut av det skall de stå i nummer ordning!

Ja vädret idag kanske inte visade sig från sin bästa sida, blötsnö i mängder kom ner. Och vamt var det, kunde jobba utan hanskar uran problem.




Före...


...efter


Jag var den som fick drilla i morsse, haha riktigt roligt. Drilla=borra, bara det att jag tycker bättre om det engelska ordet, samma som igår jag föredrar shadowing framför skuggning.

Tack och godnatt, håller på att tupa av ut av trötthet.

Shadowing

2011-11-27 @ 07:04:06

Hej på er
Idag har jag varit uppe på jobbet, har inte jobbat dock utan gjort något vi kallar shadowing dvs skuggning...
hmmm vad innebär då detta?
Jo att jag har varit med på två olika lektioner och lyssnat och lärt, detta kan göras när som, tex om jag vill gå till nästa level eller ta skidinstruktör eller varför bara inte få några roliga idér till sina egna lektioner.
Så med andra ord en lärorik dag med mycket i huvudet just nu. Dax att sova.


Jag är inte sur bara trött som tusan, för egentligen är jag den gladaste någonsin, så sjukt stolt att få ha min jacka på...


...och jag har fått min namnbricka idag :D


Solen har även varit framme idag, så har fått lite färg,, men ifall att så ligger nu solskyddsfaktorn i ryggan.

God Natt

Första dagen

2011-11-26 @ 01:15:51
Japp, idag var första dagen på jobbet. Lite extraknäk innan de öppnar. Så har skottat snö i 7 timmar, och är rätt så trött nu. Fingrarna värker uta av att skriva på tangentbordet bara.
Men hur som fick jag mitt staff pass, och min uniform. Hur stolt som helst, inga bilder ännu men det kommer nog, orange jacka med stort Norquay brodyr på ryggen och gråa snöbrallor till det.
Var också trevligt att vara där och träffa lite andra blivande arbetskamrater, dock bara jag och min supervisor från skidskolan, och bara vi två som skottade.

Lift kort :D

Ut på nya äventyr i morgon, den som följer får se//Molly

Dagen idag.

2011-11-25 @ 03:21:59
Ja har varit här över en vecka nu och presis som sist så flyger tiden iväg. Idag har jag inte fått något gjort, mer än en sväng till gymet för lite träning, synd bara att jag lässnade lite för fort. Annars har jag tittat på pistvakt och lyssnat på min ljudbok. Så det får bli ett sådant kort inlägg idag med en slutkomentar från pistvakt "Vem har lärt er at shlö shlipa shtockholms skidan?"
Ny dag i morgon, se vad som händer då. //Molly

Dagens outfit

2011-11-25 @ 03:13:11
Ja nu ni alla modebloggare skall ni få tappa hakan. Tur att jag inte skäms och inte bryr mig speciellt mycket för då hade jag inte lagt upp bilder på denna katastrof.
Börjar med lila mössa och glasögon till dagens ära, gråfleaströja med blåashorts, rosa strumpor i grön blå ben and jerys flipp flopp. Ha slå det om ni kan... just det brukar man inte skryta med priset också och vart det är köpt, kan bara säga att dyraste på mig idag är nog mössan, och denn kommer jag inte säga priset på för då vet jag att jag får några på mig, ni vet vilka ni är, så utan den är det nog ett totalt värde på ca 100 kr ;) toflorna var ju gratis, eller med ett flashigare ord så är de "sponsrade",





Det var allt :D

Dagens inköp!

2011-11-24 @ 07:32:19

Dagens inköp är en ny mössa.
Hur snygg som helst, har dock inte lyckats fånga en så snygg bild på den, helt enkelt bäst när man ser den live. Och ni får tycka precis vad ni vill om den, jag älskar den ändå.

Så ser den ut, lila med vit text på andra sidan.

Opps!

2011-11-24 @ 07:23:47

Hej igen
Ja nu under kvällen har vi fått underkylt regn, detta inte att leka med, då folk har varit duktiga att skotta, och trotdarerna (hur i helsike skall deta ord stavas igentligen?) är nu som en glas gata.
Annars har vi fått mycket snö under natten som för tillfället håller på att regna bort här nere i stan.
Idag har jag fått mina skidor monterade, och spelat lite tv-spel. Vet inte om det har blivit så mycket mer gjort.

Så här såg det ut i morse.

Dagens citat kommer från tv-serien Pistvakt, och ni som har facebook har säkert redan läst det. "Om man har 40% alcohol och spär det med något med 0% så blir det 40x0=0"

//Molly

Dagens tipps!

2011-11-24 @ 01:10:47

Dagens tipps är Linement.
Funkade helt ofartbart bra igår, drog på ett rejält lager på mina lår som knappt gick att gå med, och i morsse känndes träningsverken knappt.

Och så här ser mirakel burken ut.

Nyttigare

2011-11-23 @ 03:35:11
Om man kokar pastan lite kortare tid an den skall sa kanns den mycket nyttigare nar man ater den.

Ny snö

2011-11-23 @ 01:12:40

Ja då var andra dagen avklarad utan större vurpor, bara några få och de är jag facktiskt glad över, ut av den enkla anledning att jag har då pressat gränserna lite mer.
Trots att jag kanppt kunde gå i morse tog jag mig upp och ut. Temperaturen i dag var VARMNT dvs 0 gradit, och i detta fall är det varmnt, skulle kunna jämföras med att du klarar dig utan hanskar och mössa. Med det sagt inte att jag gjorde det då snön är något kallare än så.
Hur som är jag nöjd med dagen och känns som att jag börjar hitta tillbaka där jag slutar, men med de trötta lår jag hade så blev det mycket pauser idag.
Och på topen av allt var att det snöade hela dagen, så lite puder åkning blev det allt, trots att det kanske inte var så mycket, var det skoj.
Och så till det här med fötterna då, har idag klarat mig utan att frysa, finns två anledningar, dels att det var mildare i luften idag och sedan bör jag strumpor.


Nick


Sara


Rachel


Denna bild skulle kunna vara tagen förra året, men det är den inte, utrustningen håller isig, och det är jag glad över, hoppas den kan hålla sesongen ut iallafall. Och Nej, handskarna var bara av tillfälling, jag åkte inte utan.

På återseende //Hagbrand

First day up the hill

2011-11-22 @ 03:10:53

Äntligen tillbaka på brädan. Första dagen idag=trött, slutkörd, ont, smärta men vad gör det, så grymnt skoj. Snön är ok, självklart behövs det mer men det är ju bara november, så det kommer.
Största problemet idag blev kalla fötter, och då menar jag det ordagrant. Började med fårskinns sulor och ett par tjocka strumpor, funkade inte alls, svinkallt verkligen. Så fick köpa mig ett par värmesulor sådana man har en dag. Detta kan varmnt rekomenderas, de funkar verkligen. Men för min del måste jag hitta en bättre lösning, då det kommer bli välldigt kostsamnt med en gångs sulor varje dag.
Så här är ett ut av problemen med kalla fötter och förmodligen det största, om jag snörar dojorna för hårt blir det blodstopp i föterna och där av kallt, men om jag låter de vara lösa blir prestationen av åkningen inte lika bra. Och i detta fall funkar inte Svenskarnas lagom, kan lixom inte snöra lagom för en lagom prestation och lagom varma fötter, jag måste ha bra prestation och helt varma fötter. Så den som kan hjälpa mig med en lösning på detta är guld värd. Men i morgon provar jag en ny variant så får vi se vad som händer.


Här är ett glatt gäng som jag har åkt med idag. De två till höger är Nick och Rachel, de jobbar fortfarande på mitt gamla jobb.


Och här är Neil också från Aspen




Lite trött men ändå glad.

//Molly

Ice skating

2011-11-21 @ 07:23:17

2011-22-20 utterligare en unik dag, och än så länge är inte den ena dagen lik den andra och jag kan bara hoppas på att det förblir så ett tag för det vore ju tråkigt.
Idag har jag varit och åkt skridskor med pojkarna eller ja det var bara Miguel som ville åka, Oliver fick sitta på läktaren och heja på. Och förlåt mamma att jag inte hade hjälm skall ta och fixa en till nästa gång, men tror nog att minna hippads dvs kudde för rumpan hade varit på sin plats. IS=HÅRT
Sedan har jag hunnit flyttat, bor nu två veckor i Samaras lägenhet då hon är på semester, sedan får vi helt enkelt se var jag tar vägen, skulle ju vara skönt att hitta något riktigt så jag kan få packa upp. Men med en låda som byro, lite lånade hängare och resväskorna som lådor så finns det ett bra system i röran, kommer ev bild på detta i morgon.
Ja till morgondagen då, skall äntligen få åka bräda igen, ca 5 och 1/2 månad utan åkning så är det nu upp till bevis att detta skall stås ut med i 7 månader till. Hur som, ni som läser detta kanske kommer märka att jag just nu är jäkligt trött, och där av kanske det blir oläsligt. Så avslutar väll med lite bilder istället.


Miguel


Michael and Oliver


haha dumbas number one not whering a helmet, sorry mom

おやすみ//Molly

Tillbaka på jobbet

2011-11-20 @ 04:49:03
Nja kanske inte riktigt
Hur som smet in på mitt gamla jobb idag för att säga hej till ett par gamla arbetskamrater som fortfarande är kvar. Detta resulterade i att folk faktiskt kännde igen mig, kanske inte så konstigt, men man vet ju aldrig. Hur som jäkligt skoj att se dom igen. Kanske tar mig tillbaka imorgon med kameran i fickan så ni får se de glada filurerna.
I morgon flyttar jag in till Samaras rum, hon är borta i 4 veckor så får hyra det ett tag så får vi se hur det blir på den fronten senare.
//Molly

Kallt

2011-11-19 @ 05:12:40


Current degree: -18
Feels Like
: - 22
Relative Humidity : 77%

Ja så här såg väderstatusen ut idag. Kan också medela att jag var riktigt jäkla dum och la mössan hemma, höl ju för fan på och dö, och då skall ni vet att jag älskar min mössa. De gör jag inte  om.


Och så här såg det ut i går, snö, snö, snö. Blev riktigt glad då jag vaknade av att någon var utanför och skottade.

Ja,ja nog om vädret. Har idag hunnit uppdaterat statusen på mitt SIN, dvs mitt Canadensiska person nummer, mött min nya chef och träffat en kompis.
Och så har jag hunnit överaska en gammal rumskamrat, stöte på henne utanför jobbet, resulterade i att hon bara glodde på mig innan hon insåg att det faktiskt var jag. Ha det var riktigt skoj.

Ny dag i morgon får se vad som händer och fötter då.
Ha det!

Funkar igen

2011-11-18 @ 17:26:22

Ja det här är ju lite som ett mysterie meen nu funkar min dator igen, jag tror nog att den är lite jet lagd precis som jag och att det är dax att vakna upp nu. Men hur som här kommer lite bilder från resan och lite Svenska bokstäver igen.


Jo då några kunde i allafall sova på flyget mellan Tyskland och Canada


Borde kanske inte visa den här men lite sliten efter ca 17 timmar.




Grönland, rätt öde




Ett platt Canada


Ca 70 kg packning, folk tittade lite snett när jag tog mina väskor från bandet, och redan på arlanda fråga de om jag reste med någon svar:nej=konstig blick på mig sedan på väskorna och tillbaka på mig med svar:ok

Ha det så hörs vi i kväll//Molly

Jet lag

2011-11-18 @ 16:21:46
God Morgon
Ja det har med tidsomstallning kanske inte ar det enklaste. Har nu vaknat 4 pa morgonen och inte kunnat somna om efter det. Lite sis sa dar kan jag ju saga, roade mig i morse med att titta pa lite svensk tv pa telefonen.
Sa maste sluta sova middag och forsoka komma in i tiden har nu, fortsattning foljer...
Ha en fortsat bra dag dar hemma sa hors vi i kvall

Forsta dagen

2011-11-18 @ 04:04:21
Hej pa er!
Ja det gar sallan som pa rells, idag datorkrongel igen, dar av inga bilder och de konstiga orden utan prickar.
Har idag fixat lite pappersarbete, och fortsatter i morgon.
Snoar gor det har ialla fall och har snoat hela dagen.
Har aven varit ut pa en springtur, jobbigt varre och nasblod efter 6 min. Som jag sa igar sa ar det stor skillnad pa hojden, och den kanns som astma, svart att fa ner luften. Men man blir vall snart van.
Ses i morgon

I am back!

2011-11-17 @ 04:05:49
Hej på er
Ja nu skall jag försöka dra igång den här bloggen igen, så ni som läser får ju gärna sprida det vidare. Är nu tillbaka i Canada med nya mål och nya utmaningar.
Har nu efter många timmar på resandefot tagit mig till Banff. Går snart in på 24 timmar av vaken tid, börjar känna mig rätt sliten.
Resan hit då, ja det skall väll inte gå smärtfritt, fick lite problem med bagaget, känns som det har blivit standard nu, då jag på hemmresan för några månader sedan fick packa om på flygplatsen, och idag/igår skulle få betala nå sjukligt mycket för extrabagage. Då jag fått ett pris på telefon då jag bokade och ett annat pris nu, men cred till SAS som nu tog på sig mellanskillnaden för sitt mistag.
Annars hann jag se fem filmer på vägen, så den som vill ha ett filmtipps kan ju höra av sig.
Sedan börja hjärtat slå lite fortare då jag steg av planet, antingen för att jag bara älskar det här stället eller bara ren fakta att jag nu är 1400m upp, det gör skillnad.
Nee lite bilder i morgon kanske, för nu orkar jag inte mer idag.
//Molly