Flytt

2012-03-31 @ 02:51:31
Så nu har jag flyttat ut från lägenheten jag haft under vintern. Och på Söndag bär det av mot ny lya. Flyttar in tillsammans med 5 till från Norquay, kommer bli grymt skoj.
Snöar för fullt ute och vi är snart i Aprill, sista kvällsåkningen idag och i morgon, och sedan 15 dagar kvar till stägning.

Dag 4

2012-03-24 @ 00:49:28
GODKÄND, är nu Level 2 instruktör.
Dagen idag gick väll si sådär när det kommer till åkning, bestor bättre med teatching vilket var dagens inriktning. Så började med att totalfaila min carving i morsse med att åka rakt ner utan en enda sväng, kunde bara inte få brädan att svänga. Sedan kommer vi ner till avanserade svängar med kort radius, hör att min high back knäcker till, så jag måste stanna och ta av mig brädan i backen, mycket riktigt, min silvertejp ville inte vara med längre, de var nämligen spräckta sedan innan.
Mitt teatching test gick dock desto bättre, väl planerat men gick fortare än jag väntat så fick improvisera de sista 20 min ut av en 30 min lektion, vilket inte var helt fel.
Måste säga att komentarerna från min level 1 skidor och level 2 snowboard är ganska så lika hur som här kommer några:
Very clear demos1 they speak a 1000 words for you.
Fun lesson- great class management
Great carving skills, vilket jag fick above standard på också.
Och slutkomentar blev, "You are a natural leader and a fun person to be around" kan inte bli så mycket bättre den komentaren var värd en hel del.

Och när jag sa att komentarerna från skidor nivå 1 var lika här kommer de:
A privilege skiing with you
Good positive feedback to students
Nice smile
A fun lesson that got results.

Tack för mig och denna gång inga fler kurser i år, nu blir det bara äventyr kvar att skriva om //Molly

Dag 3

2012-03-23 @ 02:28:01

Så var även dag tre avklarad, bara en dag kvar, dvs examens dagen. I morgon är det inget rum alls för misstag, ett misstag och du är ute ur leken. Dagen idag var till för misstag så vi vet vad vi skall förbättra till i morgon. Hade idag två ganska hyfsade lektioner, ingen riktigt super med dem och inget riktigt dåligt, så skärpning i morgon och lyft upp nivån på dem. Jag vet väll egentligen vad jag skall göra, även om jag är den som är för mer åkning och mindre prat, så måste jag förklara mer varför vi gör det, inte hur jag har mina demos och så men vad leder övningen till.
Hur som önska mig lycka till så hörs vi i morgon när jag vet.
Kram Molly

Dag 2

2012-03-23 @ 02:05:02

Dag två avklarad, mer åk teknik och mycket egen åkning med utmaningar. Känne mig ganska så säker på åkningen när det kommer till enklare teräng, så fort det blir puckel, eller brantare groomd faller allt isär. Så mer avanserad teräng är att träna på. Fick komentaren du gillar att åka fort va? vet inte varför folk får detta om backfoten men min  kursledare kom upp med sanningen: du tycker bara om att åka fort på grön och blå så fort det kommer till svart slår du på bromsen och tänker för mycket. Och detta kan väll vara sant, om jag nu är säkrare på grönt och blått kan jag hålla farten uppe. I morgon börjar teatching practis.
//Molly

Dag 1

2012-03-21 @ 04:05:18
Dag 1 avklarda och jag överlevde. Inte så tufftförsta dagen, mest bara varit ute och åkt. Lite feedback men inte mycket. Åkningen idag känndes riktigt bra, vi får väll se vad de säger om den om några dagar. Fick dock höra att min carving var grymm vilket jag är stolt över.
Och idag har vi mestadels spenderat i puckelpist och träd.
//Molly

Morgon dag 1

2012-03-20 @ 13:55:25
Klockan är runt 6:30 och det är dag 1 avkurs. Ryggan är packad med lunch och mellanmål. Brädan är trimmad så gott det går, och ja det går att trimma den,bindningarna är inställda på mm och så gott som ny vaxad. Nubär det avtill Lake Louise.

Here we go again

2012-03-20 @ 04:41:53
Nu är det 110% fokus i 4 dagar som gäller. Går för min level 2 snowboard i morgon tisdag till fredag. Önska mig lycka till känns som det behövs, är berädd att ge allt just nu, börja om från böörjan och bygga upp en åkning till standard enligt casi.

Mycket

2012-03-14 @ 04:45:28
Ja nu är det mycket som försegår, träning, camp, kurs och en hel del annat. Där av de dåliga updateringarna.
Det kommer när det lugnar ner sig.
För tillfället spenderar jag mina dagar i parken, försöker hitta lite adrenalinkickar då det inte är mycke annat som skrämer mig längre. Men jag är en tråkig person, tycker inte om rails, box eller air with rotation, så vad gör jag då? försöker hoppa stort, snabbt och grabs. Har lyckats med indi grad, jobbar med nose grab.
Så det kommer mer när jag har lite tid över//Molly

Staff photo

2012-03-05 @ 04:15:13
I dag var det dax för staff photo, här kommer några från snow school.







Sedan undrar jag om min mejl har pajat igen, har inte fått något de senaste två dagarna, verkan skräp post eller roliga mejl, hmm...

In the pockets

2012-03-01 @ 02:13:20
Så dax för mid-season washing, dvs tvätt dags. Halva sesongen avklarad nu skall uniformen tvättas, så var tvungen att tömma fickorna och det finns lite smått och gott i dom.


Det här var vad som hittades idag
från jackan:
Namn skyllt (alldeles för stora och det får plats många klistermärken på)
lektions lappar (varje lektion vi har får vi en lapp med namn, ålder, tid och level)
telefon
två dollar till kaffe
visit kort
klistermärken av mängder (super bra att ha, uppskatas av barnen och kostar bara en dollar eller två, några gratis med Norqy logga)
glasögon trasa
från byxorna:
staff pass (måste alltid bäras för att få ta bussen up, liften, och få rabat i cafeterian)
lybsyl
note book (skriver upp de lektioner som är återkommande, och ifall olyckan är framme så skall det skrivas ner på en gång.)

brukar också finnas.
ballonger (roligt, och funkar att försöka hålla mellan knäna när du åker)
godis (muta funkar alltid, barn är värdsbäst på att ha en egen vilja)
såp bubblor (magiskt, skrikande och gråtande barn, bubblor och de slutar på två röda)


Någon som kan gissa vad detta är? tror inte namnet säger så mycket heller men det är en edgie wedgie.
Skruvas fast på toppen på båda skidor och håller en snöplog för de lite mindre som inte riktigt har tillräckligt med muskler.

//Molly