Commission

2012-05-29 @ 06:16:30

Finns inte så mycket att säga just nu, sommaren har inte riktigt dragit igång ännu. Så för dagen får jag dela på en rolig conversation mellan mig och Matt som jag jobbar tillsamans med. Vi får nämligen provition på det vi säljer, allt över 50% är $1 per såld foto. Fick herrom dagen 50c provition och $1,5 den andra. Och för att fatta detta måste jag också berätta att vi har sådana här små godis maskiner som man skruvar på med m&m i.  
Så idag fick jag iallafall $1
Matt svarar: spendera inte allt på en gång
Jag: neee då m&m maskinen tar bara 25c
Matt: lol, det blir ju nästan 40 st m&m wow.


Måste också tillägga att mina kompisar skrattar åt mig då jag just var tvungen att översätta commission till svenska, oooops!

Hemma

2012-05-26 @ 05:59:08
Ytterligare en dag ledigt på grund av för lite ritter som går ut. Vädret var ok idag så cyklade ner till stallet iallfall och gick ut på en timmes uteritt tillsamans med Grace.
Har foton från ritten nere på jobb darton så får ta det en annan dag. Här kommer två hästar istället.


Yuma igen


Hollywood, vakraste hästen här, och supersnäll och go.


Laura och Mike.

//Molly

Western

2012-05-24 @ 23:45:24
I går slutade jag tidigt så hade tid över att gå för en ridtur. Först kom Amy och Elle upp så gick ut med dem och vi hade Grace som guide, så alla var från Norquay. Valde självklart Snoopy igen. Sedan gick jag på samma igen kl 4 tillsamans med Carla, denna gång på Emore, lite mer villig att lyssna medans Snoopy bara går i svansen på den andra som han är tränad på att göra. Alla hästarna är westerntränade, så kom inte här och tro att du kan styra med någon engelsk ridning eller, en hand är det som gäller, handen till höger hästen går höger och vise värsa.










Här är hela gänget, Grace, Elle, Amy och jag.

Jobb

2012-05-23 @ 20:05:35

Nu har jag startat jobbet. Arbetskladerna har ni sett. sa nu kommer lite bilder pa mitt sa kallade kontor dar jag for tillfallet sitter och gor ingen ting.
Forsta dagen gick inge bra alls, kamera problem och dator problem. Hur som vi overlevde och dagen efter gick betydligt battre.
Vi har tva utgangs pungter, en nere fran staller och en uppe vid slottet. Samma agare och samma hastar tanken med utgangs punkten fran slottet ar for hotellgaster.
Sa varje dag rids hastarna tillbaka till stallet. Och i forr gar fick jag rida tillbaka en ut av hastarna till stallet. Sa 4 ryttare och ett led med 14 hastar bundna tillsammans. Det var ganska sa coolt. Fick ocksa valja hast sa valde Snoopy stor vit.
Hur som har kommer lite foton.


har ar varat lilla kontor till hoger


Hagen, har far hastarna sta under dagen, senare rids de ner till storre hagar.




sa har ser fotona ut som jag tar, med hotellet i bakrunden, och pa denna bild ar Laura som ar en ut av guiderna


Yuma, colaste hasten har uppe, sot och snall


Snoopy


sa denna hast fick jag rida igar.

sa ser det ut, Molly

Hästar+fotograf

2012-05-19 @ 03:12:44
Så detta är mitt sommar job. Skall vara fotograf för westernstallet som har tur ridning. Fota alla som rider iväg och sedan sälja när det kommer tillbaka.
Anledningen att jag inte skrev igår var för att träningen blev inställd på grund av snö. Så fick börja idag istället. Har tränat att fota hela dagen och skriva ut och så vidare. Har även blivit tränad på båda ställerna då vi har två avgångs ställen. Lite olika kavmeror och lite olika typ av teknikeer då vi sjuter med blixt på ena stället och utan på det andra.
Det kommer vara ca 300 hästar när högsesongen börjar. Just nu tror jag de sa ca 60 st.
Får rida hur mycket jag vill och får hjälpa till i stallet hur mycket jag vill också. Så bättre sommarjobb kan man nog inte få.
//Molly

Kluring

2012-05-16 @ 22:47:53
Ja, igår sa jag att det var sista dagen ut av åkning, tanken var ju att komma hem nu och sedan resa vidare. Så för er som inte redan listatut det så kommer jag ta chanssen ut av ett års visum att stanna för sommaren. Så vad skall jag hitta på nu då? kommer inte att gå tillbaka som städare, neee har något mycket roligare på gång. Har varit och sskrivit kontrakt idag och försökt jobba på en uniform. så här kommer en liten kluring på vad mitt sommar job blir.



Det var arbetskläderna, inte så svårt att gissa då va? eller...


Det här är min arbetsgivare, då var det lite mer klurigt.


Så nått sådant här kommer det att se ut.


och det här är mina arbetskamrater.

Svar kommer i morgon ¨
Molly

Sista dagen

2012-05-16 @ 06:47:29
Så idag var nog sista dagen för mion del i backarna. Nu är det dags att sumera sesongen, måsste säga att den har varit grym.
Kan hända att jag åker upp för sluch cup på måndag.

Ser ut så här efter några dagar i solen och en dag i t-shirt snowboarding.

//Molly

Hike

2012-05-16 @ 06:39:57
I Söndags var jag först ut på en cyckel tur, sedan en hike upp för stoney square, på ca 40 min. Start punkten för denna hike är Norquays parkering så vi åkte bil upp där. Parkeringen har torkat upp men fortfarande snö i backarna.


Så här ser utsikten från toppen ut.

Måste bara visa en bild på årdning och reda och att turisterna börjar komma.


//Molly

Chill night out

2012-05-12 @ 18:52:57
Så i går kväll fick vi ett ryck att vi skulle gå utt och bara ta en drink. Så fick fallet bli, tre av oss mötte upp på en reustarng med namnet Elk and Orsmen. Dagens fredags special på coctails $4,50. De hade också ett live band som spelade covers, hör inte till vanligheterna men trevlig var det. Och utsikten är inte helt fel heller:


+ att våran Sasquatsh var ute och dansade på gatorna vilket var extremt underhållande.
//Molly

Påskägg

2012-05-12 @ 01:27:51
Fick till påsken ett påskägg sänt från hemma. Detta blev en stor grej i huset och alla tyckte det var en bra idé. Vad de inte förstog är att det bara är meningen att ha det till påsk. Utan nu används ägget mer som en godis skål. När den står på bordet har någon fylt upp det och alla får äta. 
Fem svenska saker jag har lärt dem här i huset är:
Påskägg
Semlor, vet alla vad det är nu
Kötbullar, mycket uppskattat
Ordet Lagom, används ut av de flesta som bor här nu
Bannaner i pyamas sången på svenska, de har kommit till tredje versen, målet var att sjunga den hela till svenska nationaldagen, så de har några veckor till att träna.


Vinterns snackis

2012-05-12 @ 01:22:06
Äntligen har dde släppt olycksraporten för vinterns snackis här. Detta innebär att vad folk har berättat kan nu bekräftas av vad som verkligen hände.
Så det som hände var att två snowboardåkare tog sig utanför sunshins gräns för en backcountry, tog sig ner några klippor och fastnade sedan ut av en större klippa som de inte kunde droppa. Snö och vind gjorde att helicoptrar inte kunde komma och rädda dem, utan man istället fick skicka ut klätrare och backcountry skiiers för att rädda dem, men på grund av för hög lavinfara gick detta inte att genomföra under natten. Snowboardåkarna fick spendera en natt på klippan och nytt försök kommande dag intogs, bomber för att minimera lavinrisken och stabilisera snön och sedan fick klätrarna fira ner dem för klippan. Fortfarande för ostadigt väder för helicopter försöken.

Så för er som är intresserade av lite läsning och bilder från detta här kommer länken från parks canada insedent reports:

http://www.pc.gc.ca/progs/np-pn/sp-ps/sec7/03-2012.aspx

Mountain bike

2012-05-11 @ 05:06:30
Ja nu har jag införskaffat mig sommarens leksak.
ser ut så här:


Plockade up den idag kl halv två, tog den till min kompiis Matt som hjälpte mig byta styret och rätade upp hjulen lite. Sedan ner till stan för att köpa en hjälm och en ny sadel till den då den var lite krokig.

Sedan var vi ut på en provtur i kylan på ca en och en halv timme. Så sjukt skoj och så sjukt jobbigt.
Men jag måste säga att det nog inte finns något bättre ställe på jorden där man kan åka mountainbike. Måste ju också tilläga att jag efter detta tuffa pass kom hem till färdiglagad middag.


Här har jag äran att få cyckla :D


Och här blev det vatten paus rakt från vattenfallet.

För er som är hemma finns det nog tid för skype i morgon, är inte helt säker på att jag kommer att för flytta mig ut sängen.

//Molly

Just don´t

2012-05-10 @ 17:29:46
Don´t ever eat skitles befor going to bed...

Snö

2012-05-09 @ 01:35:07
3 maj, ny snö at the Lake Louise. ca 10 cm, tillräckligt för att ha skoj.







//Molly

Ikea Canada

2012-05-08 @ 17:25:08
Så här såg det ut på ikea i calgary. Precis lika dant som hemma.




vet inte farför men det satt dalarhästar lite här och var i butiken.


Och det här är den lilla bilen vi lyckades hyra...

//Molly

Snabblagat

2012-05-07 @ 20:56:43
Hmmm...
Detta är inte riktigt min grej tror jag, lyckades just bränna pasta på spisen.

Semester

2012-05-07 @ 04:48:38
Hmmm... vet inte riktigt vad jag tycker om detta. När man har haft det bästa jobbet någonsin och väntar på ett lika bra jobb att starta så är semester tråkigt. Myror i brallan. Men en dag just nu är två alternative.
Dag 1 ser ut så här:
9:30 vaknar
10:40 går på bussen till en skid backe
10.41 sover på bussen tills vi är framme.
11:30 första åket
12.00 lunch
1 andra åket
1:15 beer a clock
4:30 bus hem och sov time igen.
6:00 folk börjar komma hem från jobbet
8 tiden middag och sedan gemensam film i huset

Dag 2 ser ut så här:
10:00 vaknar och frukost time
11:00 ev skype (för er som är online)
12 läsa en bok eller tidningar, har några att hinna ikap med innan nästa sendning från sverige kommer
1 tiden kanske lunch
3 tiden en runda på stan
6 tiden börja tänka på att laga mat och kanske någon har kommit hem igen.


Beer a clock at the lake louise
observera mina nya as coola boots, men de får nog stanna på stadiet coola, för de är inte bekväma alls.


Har fått en asss cool ny hatt :)

//Molly