Födelsedags fester

2012-06-30 @ 05:22:05
Ja nu har det varit lungt med fester ett tag, men verkar som en hel del fyller år just nu. Började med en rivstart med min, sedan var det Sarah och Tom som hade sin fest tillsamans, blev grillfest med målning och bass night. Sedan senast i går var det Carlas med tema 80-tal, bara en komentar gota love the 80:s

Så här såg det ut på Sarha och Toms fest:

Grilfest med creativ sida, och sedan hade Tom sitt första gig som dj på sasquatsh så gick dit efter.


signd Molly Hagbrand


Moyra hade denna briljanta idé att göra ett tass avtryck, slutade med att hunden sprang iväg med färg över hela decket.

Sedan var det 80s







//Molly

Björn

2012-06-28 @ 16:14:54
Hej igen
Var lite för trött för att skriva igår, så får skriva nu istället.
Har varit ledig två dagar nu, tillbaka till jobbet idag börjar dock inte för än 10.
Hur som i tisdags regnade det hela dagen fick inte mycket gjort alls då, i går var det hyfsat iallafall. Så gick för lunch med två tjejer från stallet till den irländska puben, riktigt bra mat måste jag säga.
Sedan tog vi oss ner till stallet för att gå på en rid tur. Vi red längs floden, fortfarande lerigt som tusan på vissa ställen då det regnar för mycket här. Fick galopera en hel del igår, så jäkla skoj, och cowboysen här rider väll lite som vad vi kallar ponny ryttare, spelar inte så stor roll för jäklar va skoj det är, tror inte att jag fått raca någon häst förut, och dessa hästar hade mer att ge.
Efter det hade jag bokat en wild life toure med discovery banff. Fick till en början inte se mycket, såg en bambu vit svansad rådjur, lite ovanligt här. Sedan fick vi se mer, på väg tillbaka från lake minowanka loop såg vi en grizzly bear, ganska så nära bussen. Och sedan såg i yterligare en björn, dock lite längree avstånd, men hade kikare. Det var en Black bear som smög på två kronhjortar som låg och sov, så tittade på det ett tag, men ingen action, björnar är till mesta del vegiterianer så kanske inte så väntat att han skulle ta en av dom, men det kunnde hända iallaafall.

Födelsedags bilder

2012-06-24 @ 05:53:58
Här kommer min födelsedag i bilder:

Ny skjorta och canadensiska flaggan runt halsen :)


Från jobbet :)


Mamma och Pappa, jag önskar mig denna ponny i födelsedagspresent, funkar även som julklapp.


Jag bjöd på tårta.




Kom hem till nystädat och sveriges färger




Reglerna för kvällen.


Paket på posten.


Hatten för kvällen


Grillfest inne med huskamraterna och några nära vänner.


Trollstav, och här slutar kvällen i bilder.


Och så här såg dagen efter ut.

Födelsedag

2012-06-19 @ 05:15:51
Ja nu var hela födelsedags paketet avklarat. Hade en superdag och tack till alla som gjorde den så speciell.
Jag började dagen med jobb, fick en kanelbulle med ljus, och sedan bjöd jag på tårta. Inte nog med det gick det ruskigt bra på jobbet. Kommer sedan hem till ett hus som är städat och iordning gjort för party, och mat förberätt. Hade lite grillat med potatissallad tillsamans med mina huskamrater och några till. Sedan var det party som gällde. det kommer bilder en annan dag, just nu är jag ruskigt trött och skall gå och lägga mig.

Bilder

2012-06-16 @ 06:58:22

Devils Gap, här är slutet på rocky mountain.




nalle björn på promenad.

det här med att ladda upp bilder funkade inte jätte bra idag så här kommer en länk istället som ni kan titta på:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.372224802825770.78919.100001147616445&type=3&l=37032ded83

Helg

2012-06-14 @ 06:18:24
Nu är min helg över, tillbaka till jobbet i morgon. Blev en rolig helg.
I går gick vi och padlade kanot, och sedan blev det middag ute.
Idag åkte vi ut till lake minowanka och åkte på båt tur, det var skoj skulle varmnt rekomendera den till turister. Också fick vi se en björn, grizzly, skoj.
Fick också in en cykeltur på kvällen här och slutade med att vi blev jagade av en kronhjort, inte så skoj.

work

2012-06-12 @ 06:49:43
Fick jobba nere på den andra destinationen idag, kalls Barn, mycket skoj, fick hjälpa till med feadrun, häst och flak för häst och vagn skulle bli överdrivet att säga.



en som försökte rymma idag.


Barn, och stallet


Mule


En av de få mules som man faktiskt kan rida på, men en del gäster ger tillbaka henne de vill ha en häst :(
Detta är också ända stoet vi har att rida på alla andra är valaker, så 300 valaker. anledningen den har är att ston är mer opålitliga än valakerna.


Här är en som lyckades rymma ut till gräset idag.


Han är inte liten, men värdsa snäll.

Sailer

2012-06-11 @ 06:17:55

Det här är min nya ädla springare, inte något specielt att se på men rolig att rida. Red dock hem Yuma idag min lilla favorit :)


Låt mig presentera Sailer


bakom är ledet med hästar som vi tog hem.


Och är är en grymt rolig bild på Grace

snö

2012-06-09 @ 19:32:14
Ledig idag på grund av snö, regn och översvämning. Går inte jätte bra för oss här denna sommar.


Hitta en flygbild över stallet från parks canadas facebook.


Jonston cynyon en vanlig dag


Jonston cynyon idag

mer översvämning

2012-06-09 @ 02:00:13

Måste säga att det var lite bättre idag när det kom till översvämningen, men här kommer en bild till som visar på att det var ingen lögn när jag sa vatten upp till knäna.


Titta på den som är längst bort där och hästarna, det är åtminstona knähöjd och lite till.

Dock hade vi tur, då vårat kontor är nere i lunchrumet, som även de i morse var fyllt med vatten, men det lutar åt rätt håll där så skrivare och ramar och grejer klarade sig undan.
Kom ner där idag och det var rena rama bastubadet som pågick, då de tänt en brasa och med vatnet på golvet blev det bastubad. 

Måste ju visa en bild på en Mule, detta är en kombination på häst och åsna, nu mera en egen ras, men från början åsna till mor och häst till far, vi använder dem för packning.

översvämning

2012-06-08 @ 05:51:12

Ja så här ser en översvämning ut.


Här är samlings hagen, dvs när hästarna kommer ner från corrall ihopbundna tar vi de här så vi kan ta loss dem från varandra igen


Stallet, där vi brukar ta in dem för mat dax, gick inte idag, de fick ära på stallplanen.




Ja det är inte lite vatten, siprade in över stövelskaftet idag.


Några ytor är fortfarande över vatten, men de är inte många. Vissa ställen är bara djupet av stövelskaftet, andra är up till knäna på hästarna.

horseis

2012-06-07 @ 22:26:40






18 timmar

2012-06-07 @ 22:20:15
Efter 18 timmar ut av regn och aska har det nu slutat, och det ar vist mojligt med aska sa lange. Kunde inte ens sova for att det dundrade sa forbannat, studsar lixom mellan bergen har.
Har ocksa regnat 8 cm de senaste dagarna vilket staller till stora problem, da regnet ar varmare an snon sa smalter snon betydligt fortare och med ett rekord ar pa 3 m sno ar det en hel del, och vi har nu oversvamningar.
stallet ar oversvamat med ca 10cm och nu pratar vi i stallet utan for skall vi inte prate om. Bow river svammar over upp pa cykel och gangvagar, och varan 1 timmes tur fran stallet ar installt, pa grund av for mycket vatten. noramalt pa en timmes turen dar jag ar far man pasera igenom floden men det ar nu for stromnt och vi maste anvanda broarna, vilket lagger pa lite langre tid da de maste ga langre, och forseningarna blir stora.

4 foton

2012-06-06 @ 08:11:32
här kommer fyra st nya foton, har inte så mycket annat just nu.


Lite hästar, först är Bob (en förstorad Bogart för er som har koll på ridskolehästarna), nästa är Yuma, min lilla pärla, Pete, Sailor, Clover.


Det här är våran te låda.


Så här tråkigt har jag haft idag :)


Har inköpt en ny klocka idag, har radio, iPhon laddare, och diverse andra saker.

Just nu sitter vi inne med en kop te och tittar på stormen som drar över oss med blixt och åska, studsar rätt bra mellan bergen här.

Guid

2012-06-05 @ 02:39:44
Blev trots allt en intresant dag på jobbet. Trots att vi inte började för än kl 2.
Skulle träna Matt idag på den andra destinitionen, har som sagt två utgångspunkter för trailrides, den ena så kallat Barn vilket är stallet och den andra är Corrall som är vid slottet, så jag har bara varit på Corrall och nu skall vi börja rotera lite.
Så kom up där, förklarade allt och så satte vi igång och stjuta. Efter två turer frågade de om jag ville vara back guide vilket jag inte säger nej till så länge Matt var ok att stjuta och det var han. Så fick välja häst och valde självklart Yuma, som inte var riktigt med på notorna då han var tvungen att börja arbeta. Så back guide är igentligen bara den som rider sist och samlar ihop flocken med en enkel beskrivning. stannar i mitten av gator och floden för att blocka trafick och se till att ingen åker för mycket i strömen. Måste säga att det var riktigt roligt.
Sedan fick jag hjälpa till att rida tillbaka hästarna igen, vilket är riktigt coolt. Fick at Sailer, en av gäst hästarna, han blev riktigt på tårna näg jag och Candis tog en annan väg jämfört med de andra hästarna. Skoj
Så efter det skall vi nu ut för en cyckeltur uppe på tunelmountain.
Kommer bilder en annan dag.

Bussy evening

2012-06-04 @ 05:20:57
Så slutade jobbet kl 6 idag. och har hunnit mycket så långt. Och kvällen har bara börjat.
Har hunnit mejla en massa, shoppat mat, lagat mat och strukit mina skjortor. Altså det här med skjortor på jobbet... vilket på hitt. Tycker för ståss om att bära skjortor, men i stallet, max 2 dagar sedan luktar det för mycket om det, så in i tvätten och självklart kommer de ut rynkliga som tusan, så fram med strykjärnet, och stryka skjortor är ju inte det lättaste kan man säga.
Hur som nu är det gjort för en vecka framåt och duchen väntar och sedan utgång åtminstone fördrinkar hoss en kompis då vi har två som åker hem i morgon.

Beaver street

2012-06-04 @ 03:17:47
Så efter många år av mycket snack har det nu faktiskt hänt.





Huset som jag bodde i ett helt år är nu jämnat med backen, måste let fram en bild på före så ni får se hur det såg ut.

langt led

2012-06-01 @ 18:09:28

sa har ser det ut nar de rider tillbaka hastarna till stallet.