Vår

2009-03-31 @ 19:02:25

Hej igen
Så äntligen är våren på väg. Jag såg lite blommor idag och de vi har hemma har börjat slagit ut. Hoppas verkligen att det inte kommer någon mer snö nu.  


Blommorna är på väg...


...dessa står dock i vårat fönster.

//Molly

Mer mässa

2009-03-31 @ 18:44:40

Hej på er.

Här kommer mina bilder från UF-mässan. Jag har använt ett 50mm fast. Det är ett grymt objektiv för porträtt fotografering men kanske lite fel för det här då det var trångt.


Montering av monter på går


Nästan klara


Mycket folk var det

Amanda :)


Night care på scenen för att ta emot pris för bässta Enköpingsföretag.


Nöjda pristagera



På åter seende
//Molly

UF-mässa

2009-03-30 @ 10:25:56

Så äntligen var UF-mässan klar. Jag är fortfarande grymt tröt men det var riktigt kul. Tänkte bara ladda upp lite bilder. Tyvärr inte mina de kommer nog senare under veckan. Fick inte heller så många bra då jag hade ett för stort objektiv. De här bilderna är tagna av vår lärare Henrik.


Våran monter med Alexandra och Ploy


Amanda, Ploy, Jag och Alexandra. (Gunilla är bortrest)


One night care fick pris för bästa Enköpingsföretag.


Stort grattis till er.


Tubsmart fick pris för bästa monter.


UF-priset till bästa företag som gick till...


hemskt ledsen kommer inte ihåg vad ni heter.

Sedan fick eventgruppen mycket priser. Hittade tyvärr inga bilder och inte deras hemsida. Men ett mycket proffsigt företag.

//Molly

UF-Mässa

2009-03-27 @ 09:44:52

Hej igen.
Så på söndag är det UF-mässa i Uppsala på Fyrishov. Vi har mycket kvar att göra och jag är lagom stressad. Men jag tror att vi kan hinna klart, om inte så hoppas jag på det iallafall. Så här kommer det jag har snickrat med några kvällar nu. Hoppas att ni tycker om det, om inte får vi lösa det på annat vis. Men den är inte riktigt klar än. Det fattas lite färg och text.





På återseende  // Molly

Jag

2009-03-27 @ 09:14:54
Hej på er!

Så idag har vi fotat lite i skolan. Tänkte lägga upp en bild på mig. Det är nog både första och sista gången då jag aldrig brukar bli bra på kort och jag tycker inte om att bli fotad heller. Men Gunilla lyckades i går få ett riktigt bra som jag tänkte visa.

Tack Gunilla för denna fina bild :D (nu har jag även rättat ditt efternamn)
Här mommer även en länk till Gunillas blogg.

(Bilderna på UF saken kommer alldeles snart)

Strax till baka
// Molly

Undervatten igen

2009-03-25 @ 12:32:43

Så nu har även Nikon börjat på en undervattenskamera. Den finns än så länge bara som prototyp och det är ännu inte klart om den skall börja produceras. Men jag hoppas den kommer ut då inte heller Nikon har någon undervattenskamera än. Lite konstigt är det att verken Nikon eller Canon har kommit med en undervattenskamera för en nu. Men det finns inte så mycket fakta om den här än. Så jag får väll skriva lite om designen på den då. Jag tycker den ser betydligt proffsigare ut än Canons undervattenskamera men inte lika söt som Canons.

Men lite bilder kan jag ladda upp iallafall. Och här är en länk till Yanko Design som är designer till denna.


Snygg eller?

(bilder från designerns hemsida)

Hoppas de börjar tillverka den. Vad tycker ni?

Vi ses // Molly

Ledig

2009-03-20 @ 16:57:47

Hallå där hemma!
Så äntligen lite extraledigt idag. Själv har jag varit ute och fotat en del. Synd att det har varit gråväder bara. Så lagom dags för solen att komma nu. Men jag tog i alla fall en promenad på förmiddagen och fick med mig lite bilder hem till bloggen. Smartskaftet själv hade macro objektivet på så de flesta bilderna blev inte så bra. Men här kommer iallafall några som är ok.


För hoppningsvis den sista isen dags för sommaren nu. Eller vad tycker ni?








Lite coolt med ett lila löv. Hittade det hemma i trädgården.

Vi ses snart
//Molly

Undervatten

2009-03-18 @ 16:13:55

Hej hopp!
Jag har tittat på digitala kompaktkameror som tål att ta undervattensbilder. Än så länge har jag bara hittat Pentax och Olympus kameror som klarar det. Anledningen att jag har börjat leta är för att det är så coolt under vattnet när man åker utomlands. Alla färgglada fiskar och fina koraller. Därför skulle det vara så kul att ha en kamera som kan fota det. Så igår när jag var in på Canons hemsida hittade jag en alldeles ny kamera. Canon har nämligen kommit med en undervattenskamera. Dels så tycker jag om Canon kamerorna och sedan var den här lit ful söt om något nu kan vara det. Inte nog med det den har 12,1 megapixel, vad man nu ska med det till i en kompaktkamera vet jag inte men det var lite coolt i alla fall, och sedan är den stöt tålig.  Så för er som undrar vad den heter: Canon PowerShot D10. Läs mer om den på Canons (länkad) hemsida. Och för fler bilder gå in på dustinhome.se (länkad).

Så vad kostar då den här lilla kameran?
Jo ca 3 900kr nästan 4000kr, lite dyrt kanske för en kompaktkamera eller vad tycker ni? kommentera
(Bild lånad från Canons hemsida.)
 

På åter seende // Molly

Färger

2009-03-17 @ 21:56:32

Hallå på er!
Tänkte ladda upp en färgstark bild idag. Motivet är inte så bra, tänkte bara visa att man kan få med färger utan att använda Photoshop.  



Vi ses!
/Molly

Sol och Snö

2009-03-16 @ 21:29:00

Tjohej
Då var det måndag och skola igen. Idag tänkte jag ladda upp bilderna från igår då jag var ute i det fin fina vädret och fotade. Jag fick en del bra bilder trots att det var både sol och snö som gör det svårt att fota. Jag fick använda mig av korta slutartider och stor bländare. Men det svåraste var nog ändå att se på displayen om det vart någon bra bild då det blänkte och gav konstiga färger.


Dags att vårrusta :)






Vi ses imon // Molly

Vatten

2009-03-15 @ 13:41:10

Hallå där ute!
Tänkte visa några av bilderna jag pratade om igår men jag spar lite på de allra bästa. Jag har använt mig av ett macro-objektiv och blixt. 
Annars har jag varit ute och fotat på isen idag i det fina vädret (äntligen sol!!!). Har inte hunnit ladda in bilderna än men några av de kommer nog under veckan om de blev bra. Det var mycket svårt att ställa in kameran då det var sol och vitt jag är rädd att de blev lite överexponerade, men hoppas på det bästa.



Något suddig men ni förstår nog min ide



/Molly

Redigering

2009-03-14 @ 17:42:07

Hallå där ute!

Idag har jag ägnat mig åt att städa mitt rum och redigering av några bilder jag plåtade igår. Jag brukar normalt inte redigera mina bilder. Men idag då ett undantag då jag fick en bra ide. Jag hinner inte ladda upp några foton idag men det kommer nog några under vecka.
Ha de bra tills vi ses! / Molly

Studio kurs

2009-03-13 @ 16:47:02

Hallå på er!
Så igår var jag på studiokurs. Det var riktigt roligt och jag har lärt mig mycket nya saker. Vi började med teori som var betydligt svårare än jag trodde och sedan var vi in i studion och fotade.
Den teori vi fick lära oss handlade om ljussättning, skuggor, utrustningen och inställningar.
 I studion fick vi använda oss av olika sorters lampor och blixtar. Vi hade även modeller och makeup artist på plats så det blev riktigt bra bilder.
Jag använde ett 50mm fast objektiv med inställningarna ISO 100, bländare 8, slutare 1/125.

Här är några av de bilderna











Vi ses! / Molly

Egen blogg

2009-03-12 @ 15:52:44

Hallå där!

Nu har jag fått en egen blogg tackvare Gunilla. Så tack till henne. Jag har redan två läsare (och jag vet vilka ni är) ;) Så vad skall jag då skriva om på min blogg? Jo jag tänkte skriva lite om ett av mina stora intressen som är fotografering. Jag tänkte även skriva om lite roliga saker som händer.

Så för att börja lite så skall jag i kväll på en fotokurs i Uppsala som Gunilla tidigare skrev på det första inlägget. Det handlar om studiofoto, tycker det skall bli jätteroligt och jag hoppas på att lära mig mycket. Jag har fotat mycket lite i studio tidigare. Vi har lärt oss lite på skolan.

Vi ses//Molly

En liten bild från när jag var i studion
En bild från när jag var i studion

Hallå i stugan!

2009-03-12 @ 13:11:08
Välkommen till min nya blogg! Här kommer jag ladda upp mina bilder som jag tar.

Ikväll ska jag på en fotokurs i Uppsala, ska lära mig hur man fotar i studio :)

Vi ses!  /Molly

Välkommen till min nya blogg!

2009-03-12 @ 13:06:04