RCMP

2010-07-30 @ 07:15:54
Hej på er!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade denna nu. Och det beror på att det alltid fins något att göra här. Så nu skall ni få höra en liten del av det.
Kan börja med att berätta att vi har en skogsbrand på Norqway som ligger femton minuter med bil från huset. Så det har varit två helikoptrar som går skytelltrafik mellan bowriver och Norqway i två dagar.
Sedan har vi haft en tornado varning för Calgary som är en timme från här. Men det blev bara storm runt om här då tornados inte kommer in bland bergen.
Sedan har vi varit på RCMP, jag kan inte riktigt förklara vad det är, men det inkluderar hästar och en uppvisning. Så här får ni lite bilder istället, för nu är jag trött och vet inte riktigt vad jag skall skriva.





























Trail Riding

2010-07-23 @ 04:07:45
Så äventyret jag pratade om var en rid tur. Det här med hästar och ridning har jag ju provat på förut, men alldrig i denna underbara natur och alldrig tillsamans med 5 personer som alldrig varit inärheten av en häst, och desutom western hästar. Men en under bar eftermidag och en timme runt bowriver var det som bjöds på.









Allt för idag

Best of Macro

2010-07-23 @ 01:24:33
















Detta inlägg för att jag har hittat några som är fotointresserade. Så bara för att visa dem mina bilder.

Onsdag

2010-07-22 @ 06:41:10
Här kommer ett snabbt inlägg. Ett längre från gårdagens äventyr kommer en annan dag.
Känner mig riktigt snäll idag. Först jobbade jag på bra idag trots att min kropp rörde sig långsammare än mitt huvud, lite irriterande faktiskt. Sedan lagade jag lite taco, och en kompis från ett annat hotell kom ner så jag bjöd henne på lite mat. Sedan kommer två döende hikare in i köket effter 14 timmars hike. Trode faktiskt att de skulle tuppa av, så jag började göra pankakor åt dem och delade med mig av det jag fick i driks idag som var en hel låda öl. Så efter en hel sats pannkakor tittade jag på Jess och fråga om hon ville ha mer, inget svar men ibland säger uttryck mer, så gjorde en satts till och även den gick åt. Så idag känner jag mig som världens snällaste, och det var uppskattat och det gör en glad. Så även om jag inte fick ledig idag för att göra hiken så har jag nu blivit en del av deras dag ändå, så det känns lite bra ändå.

God Natt // Molly

Söndag, Måndag

2010-07-20 @ 06:45:19
Hej på er!
Här skall ni få en rapport från Söndags kvällen och idag.
Efter en tuff dag på jobbet bestämde jag mig för att köpa de snowboard boots jag har tittat på. Så jag og med mig Jess och vi gick till den butik jag tittat ut skorna i. Lite förvånade blev de när jag frågade om de fanns i en större storlek, och ännu mer förvånade då jag ville köpa de. Men innan ville vi titta så att skorna passade bindningen på brädan jag köpt. Så gick hem och hämtade den, och sedan gick jag på stan med ny inköpta skor och en stor snowbord i hande. Folk trodde väll att jag var galen. Men sedan hade vi pizza night ute på gräsmattan, hur mysigt som helst tills det började regna.
Men här skall ni få två bilder från det.


Jessie var model för mina nya skor.


pizza night

Sedan är det idag då, efter jobbet tog vi en promenad till golfbanan och klättrade upp på ett av bergen där. Sedan gick vi till Banff Spring, det största hotellet här, ser ut som ett slott och är det ockå. Men innan det tog jag och Jess tag i disken som inte gjorts på ett tag. Och vi skall nog fortsätta diska två och två, det var inte så deprimerande då, trots att det var lite trångt.


Cascade mountain with the Swedish flag on top.





//Molly

Johnston Canyon

2010-07-19 @ 06:50:22
Hej på er!
Här kommer äventyret från torsdagens staff event. Och en massa bilder. Så efter jobbet åkte nästan alla anstälda på aspern loge till Johnston Canyon för en kortare hike med glass efteråt. Det blev en händelserik eftermiddag. Och jag tror att den förklarar sig bässt i bilder.  
Och en överaskning i slutet av inlägget. Kanske inte så stor i bild men en enorm upplevelse.


Mer Chipmunk


Denna var riktigt nyfiken, och var ända fram till min hand och nosade, men inte min hand på bilden.














Jair and Mika




Så en sak som jag tänkte på är att detta upplever man offtast på en semmester, men jag bor i det och kan njuta av det varje dag.


Och här är min livs upplevelse. Satt i bilen och plåtade detta, men så himmla nära. Så detta är en Black Bear och sedan har vi Grizzly också men den kanske jag får se en annan gång, skillnaden är att Grizzly är större och de är bruna.


Och efter tio minuter fick vi syn på denna söta, men inte så snäll som man kan tro.


Har nu fått veta att detta är en kronhjort, men här kallar vi dem elk.

Efter denna händelserika eftermiddag sprang vi till Banff Best som är en föreläsning om Banff. Mycket intressant och jag lärde mig massor. Te x att ha stor respekt för dessa djur som vi delar våran stad och våra stigar med. De är inte att leka med då vi inte bor på ett zoo med tama djur i bur. Lite historia också, och islutet får man ett kort med massa gratis saker man kan göra. Kommer förmodligen gå igen då jag missade början.

Men hoppas ni tycker om bilderna så hörs vi enn annan dag.

//Molly

Parken

2010-07-18 @ 06:31:01
Bara för att jag har lite tid att spendera innan det är natt dax skall ni få ett kort inlägg från idag.
Vi jobbade till kl 2, dvs att vi slutade tidigt. så vi gick till parken direkt, plockade upp varsin glass på vägen ner och besökte Jessie på hennes andra jobb. Och sedan ner till parken, som är belägen vid floden. efter en timme kom även Jessie som slutat och tog med sig piknik iform av smörgåsar och fika röd. Vi spenderade 5 timmar där med bara massa avkoppling.
Vi trodde att parken skulle vara full då det är lördag och solen skiner, men så var det inte, så åter igen hitter inte turisterna från Banff Avenue och trots det så ligger parken i slutet av den gatan. Jag trot inte de upplever Banff på rätt sätt riktigt. Så när vi kom ner vr det bara lokala folk som var där, det gör oss iförsig inget.

 
Så här ser parken ut med bergen runt om och i bild Rundel.
Det är att uppleva Banff på rätt sätt och inte alla giftshopps i downtown.

//Molly

Calgary Stampede

2010-07-18 @ 04:45:09
Hej på er!
Har många rubriker på gång då jag inte har skrivit på ett tag, men det händer mycket på kvällarna här så har inte tid att skriva. Men idag skall ni få många rubriker i ett inlägg, men huvud rubriken får ändå vara Stampede då det var höjdpunkten.

Planen:
okej så planen var att åka till Calgary Stampede under onsdag eftermiddagen efter jobbet då vi inte kan få en dag ledigt tillsammans. Men vi viste inte riktigt hur vi skulle göra då man måste vara 21 för att få hyra en bil här i Canada, Jess är 20 nästan 21 men har inte ett fulständigt körkort, det är typ som våran övningskörning, Lisa är 19 snart, har haft körkort i tre år, och jag som får köra här men samma som Lisa, får inte köra hyrbil. Så då har vi Mika kvar som är 26 och kan hyra men vill inte köra på grund av en olycka från tidigare här i Canada, då de har vänster trafik i Japan. Men på tisdagen skulle Mika och Jess göra en hike till toppen av Rundel, men pågrund av det dåliga vädret som bjöds på denna dag kunde de inte slutföra detta uppdrag då de försökt nå toppen tidigare. Så de var ganska deppade för det och Mika yrde en bil.

Snöfall i Juli:
Så det dåliga vädret jag pratade om var regn här nere i Banff, men på topparna av bergen och en bra bit ner har det snöat så bergen nu mera är snötäckta igen. Och vi är i mitten av Juli, hur coolt som helst. Det smälter fort men ändå. Och när vi gick till jobbet på morgonen kunde vi inte ens se bergen som ligger bakom, jag kände knapt igen gatan på grund av det. Och sedan hade vi molnen på våran nivå.



Köra i Canada:
Så tillbaka till bilproblemet, vi fixade en bil. Trots att jag inte riktig ville att Jess skulle köra som inte har ett fulständigt körkort sa jag inget utan liter på henne då hon har kört bi i fem år. Så hon körde motorvägen till Calgary, Lisa togöver och körde stads delen, och jag måste säga att jag är grymt impad av det, hon skrev en liten lapp ian vi åkte med vägbeskrivningen och vi körde bara fel en gång men hon upptäkte det fort.
Sedan körde Lisa ut ur Calgary och jag tog motorvägen hem. Så nu har jag kört bil i Canada. Ett stopp på Tim Horton för lite frukost och sedan hemma igen kl 2. Och jobbet dagen efter.


Detta är Calgary, och som ni ser är det inga berg runt om, första gången på en månad jag lämnar Banff och alla bergen.


Och sedan ganska líkt Vancouver, detta är Calgary downtown

OS 1988 Calgary:
Så fick även veta på vägen in till Calgary att de hade vinter OS 1988 här. Vi passerade olympia parken där alla delmoment höll till, men utförsåkningen var i Lake Louise, och längdskidorna var i Canmore.


Så detta är OS anläggningen



Calgary Stampede var måle:
Så vad är då detta. Jag kan ju börja med att säga, jag missade hamnfestivalen. Men detta är 10Xhamnfestivalen. För all del hur var den?(lägg en komentar eller skriv mej ett mejl).
Det pågår två veckor, och det är tivoli, mat, uppträdande och försäljare i massor. Men huvudsaken är rodeo, visåg ingen efter som vi var sena men det är själva grejen. Vi åkte dit för tivolit som var STORT och uppträdande på lilla senen,då det var gratis men ändå bra band. Kan tillägga att under onsdagen (inte gratis) så spelade Bon Jovi. Men detta är ett ställe man skall spendera pengar på för allt kostar och allt är dyrt. Men jag hade grymt roligt.




Munkar på löpande band :D


Tokiga perssoner, då vi kröp in, tror inte riktigt att de var tänkt för oss, kanske lite mindre personer.


Det skall tilläggas att det regnade nästan hela kvällen.

Håll koll på detta inlägg då jag e.v kan ladda upp fler bilder då jag lånar de andras kameror, detta är bilder jag har agit men jag har lånat Mikas kamera då jag inte ville släpa min.

Och till sist då kan jag berätta att jobbet dagen efter gick bra, var inte alls så trött som jag trode att jag skulle vara och dessutom hade jag en bra hjälpare iform av andra chefen och hon jobbar tusen gånger så fort som jag så bara att hänga på i det tempot. Och efter jobbet gick jag till gymet.

Så nu fick ni en massa information om vad som hänt här, men det ha hänt mer, men det sparar jag till en annan dag.
God Natt på er så kanske vi ses i morgon igen //Molly

Macro

2010-07-13 @ 06:46:40
Ni har tur idag också, för här kommer det andra inlägget för idag.
Jag avslutade det andrainlägget med att jag skulle ta min kamera på en promenad, och det var vad jag gjorde. Tog på mig regn byxor och regn jacka och sedan ut i skogen.
Tog macrot och stativet med mig. Vet inte vad det är med macro men jag älskar det. Det är så avkoplande att studera marken i stort format, att hitta de små sakerna som gör omgivningen vacker. Promenaden gick till början av Tunnel Mountain ca 5-10 min promenad. Väl där kanske jag gick i ett område som var 10x10 m.
Och här skall ni får resultatet, har tagit samma bild men beskurit de olika:





















God Natt //Molly

Ledig

2010-07-13 @ 00:55:46
Så har ytterligare en vecka gått. Och i dag är det precis en månad sedan jag kom till Banff. Den tiden måste jag säga har gått alldeles för fort, om det fortsätter så här är jag snart hemma igen och det vore ju synd efter som jag trivs välldigt bra här.
Men har hafft ledigt idag, började dagen med att till laga en stor frukost som jag delade med Jessie som inte börjar jobba för en tre. Sedan gick vi och padlade lite kanot, riktigt fin utsikt med bergen och de mörka molnen och spöregnet. Men inte lika roligt då regnet närmade sig med en välldans fart. Sedan har jag inte gkort så mycket mer, oj förresten, jag har faktiskt tvättat mina jobb byxor, borde göras varje dag, men har inte riktigt tid med det. Men i lördags fick jag den stora äran att börja dagen med återvinning, dvs sortera burkar och flaskor. Och här är de mer noga än hemma, det är efter storlek, färg och material, så typ 15 olika sorter, och efter det stinker man öl resten av dagen, inte trevligt. Men pengarna går till olika evenemang för de anställda te x våra söndags frukostar. Och när vi ändå är inne på återviningen så kan jag berätta att för två veckor sedan var det någon som bröt sig in i förådet som ligger i garaget på hotellet, med övervakniongskameror och stal en del av de flaskor vi hade där.
Så idag tänkte jag bara slänga upp lite blandade bilder som ni får hålla tillgodo med tills jag fångar några bättre. 


Okej kanske inte så rolig bild men jag undrade vad de skulle göra. en husbil och ett hästsläp det är väll okej om man skall på tävling, då var det inte så konstigt, men de har en båt på taket av hästsläpet!!! eller ???

 
Och denna bild då, jag hoppas ni ser vad jag syftar på, och om inte skall jag ge er en led tråg, mitten av bilden.
Jag hoppas hysterin är över nu, själv fick jag ju inte uppleva så mycket av det och lika glad är jag för det, men folk sa att jag borde titta på svt och se sammandraget, men då kan jag tala om för er att svt kan slänga sig i väggen. Jag öppnade svt play klickade på ett klipp och det jag fick till svar var "vi kan tyvärr inte visa detta klipp på grund av upphovsrättliga själ då anslutningen tillhör att annat land". Och det är inte bara tidningen på bilden jag har även hört om det på Canadensiska radion som lyssnar på varje dag. För all del det här med radio är det samma som hemma, samma låtar, tre gånger om dagen, skillnade är att nyhetrna och vädret är på engelsak (tur är väll det och inte på franska), och kanalen heter inte Rix FM utan Mountain FM. Ha det blev mycket bild text.


Bild från Sulphur Mountain, då vi gjorde våran night hike. (bild från Mika)

Så allt för idag, nu skall jag ta kameran över axeln och gå på en kort promenad.

//Molly

Bresse vs Bow Riwer

2010-07-11 @ 04:48:45
Så nu skall ni få det andra inläggt.
Effter som jag inte har bloggat på ett tag innebär det att jag har gjort massa saker.
Så i fredags padlade jag kanot tillsammans med Jess. Lika underbart och avkoplande som sist. Sedan kom Erica och hälsade på, även fast det inte var så länge sedan vi träffade henne som ni kan läsa om i tidigar inlägg. Efter kanotturen gick vi ner till floden och jag tog mig ett snabbt dopp, ni kommer förstå varför om ni fortsätter läsa, och så även rubriken.
Vad jag har förstått så är det ordentligt med sommar i Sverige just nu. Och så även här, tillslut har solen lyckat tagit sig fram genom alla moln. Och jag kan säga att det känns. Även om det är snö kvar på topparna så bor jag nu mera på samma breddgrad som Spanien, tro det eller ej. Så värrmen är den samma om i Spanien och en sak till, vi bor på 1600m höjd till skillnad från Enköpings som högst 10m. Så om man ligger på gräsmattan för länge under våran 30 min långa lunch är man stekt. En sak till med att leva på denna höga höjd är att det är välldigt torr luft, jag tror varenda finger har en självspricka. Det var även därför jag var lite sjuk de första dagarna, dt har jag förstått nu då de talat om för mig att alla blir sjuka när man kommer till Banff.
Så till rubriken, kan förstå att det är mycket folk som åker till bresse under denna värme, inget fel med det om man tycker om att träffa folk och bada i skitigt vatten, jag skall inte klanka ner på bresse, jag har själv badat där och i mälaren en hel del. Men nu vet jag vad jag har missat. Okej, vi har varit i Egypten, Kroatien, Thailand, mm det är ju inte helt fel men det här är bättre. I går gick vi till Bow riwer för att bada, en liten form av strand, välldigt liten, helt för oss själva. För så långt hittar inte turistena, de hittar knappt från Banff avenue, tur för oss då vi får se det vakra i Banff. Men ialla fall, vattnet är kristallklart och omgivningen helt underbar med bergen runt om. Dock är det inte varmare än 10 grader som max då det är glaciervatten. Men vad gör det när man är svettig och äklig efter en dag på jobbet. Och här kommer skillnaden från Thailand och Kroatien, det är inte salltvatten. Man känner sig så ren efter att ha badat här, man behöver inte gå hem och dusha mer.






Så nu skall jag gå och förbereda för frukosten i morgon, som jag berättat tidigar har vi frukost på jobbet på söndagar och i morgon har turen kommit till mig.

God Natt // Molly

Trail Biking

2010-07-11 @ 04:24:02
Hej, det var ett tag sedan nu.
Har varit lite lat med uppdateringarna här nu, därför tänkte jag försöka göra två inlägg idag istället.
Så under förra veckan då jag var ledig hade jag ett äventyr tillsammans med Jess. Vi började morgonen riktigt bra genom att ta oss en frukost nere i downtown.
Sedan hyrde vi cyklar, planen var att köra 6 km i skogen, vi har en slinga som går runt floden. Men när vi kom till vändpunkten tyckte jag att vi hade varit ute så kort tid så vi fortsatte en liten bit till, sedan undrade vi vad som var rnt nästa sväng, nästa bake och sedan var nässta skylt var. Vi fan tillslut en skyllt efter 10 km, och konstaterade att vi hade 20 km till Canmore, vilket vi valde att åka till. Så 30 km skog blev det, och en hel del adrenalin i nerförsbakarna och en del svordommar i uppförsbackarna. Men efter några timmar var vi framme. Vi kom till övre delan av Canmore och en vatten resoir. Så efter att ha stannat för lite fotografering hade vi 30 min nerfösbacke. Hur kul som helst.
Så ett välförtjänt stopp på Tim Horton för lite lunch, en munk och snabb fika med Erica, som är en av Mikas kompisar oc jobbar där.
Sedan valde vi motorvägen hem och till slut hittade vi en cykelväg.
Resultatet av denna dag då, 60 km, 6,5 timme på cykel med raster, ont i baken i tre dagar, och en svullen handled på grund av allt bromsande.
Men nu får det vara nog med text här kommer lite bilder istället.


Så efter som jag inte tog några bilder med telefonen kommer de riktiga bilderna istället.
Cyklarna vi hyrde var ass bra, vill helst köpa den. (det var jag som hade hjälmen)


Detta var vad vi fann...




Canmore är ganska lika Banff, skillnaden är att det inte är lika turistigt i downtown.


Lite bergsgetter fick vi syn på och även någon form av rådjur. Ingen björn, tur var väll det, vi var lite rädda för att möta en skogen.


Denna var cool, men tyvärr fångad jag ingen bättre bild än denna, inte med kameran i alla fall.

Så det var allt från denna dag, nästa inlägg kommer snart (det spelar inte er så stor roll då båda inläggen är uppe då ni vaknar)

På åter seend Molly

Regn regn regn

2010-07-06 @ 06:14:40
Japp här regnar det fortfarande. Skall bli bättre väder i morgon. Hoppas verkligen på det då jag har min lediga dag. Jag och Jessica skall gå och ät frukost på något café, vi får väll se vad det är. Sedan skall vi hyra cyklar igen och köra mountainbike.
När man inte tror att det kan bli mer jobb kommer det mer. Igår jobbade jag med Lisa, vi hade 12 chekout och 6 stayover. Idag jobbade jag på egenhand pga att vi är för få anstälda och flera av dem var lediga, så idag hade jag 11 chekout och 9 stayover. Glad att jag slapp göra sängarna, hårt arbete och det tar tid, så det hade jag vår chef till. Enda fördelen med att jobba själv är att man får behålla driksen själv, fick ganska mycket idag, 16$ och en godis. Men fick nog de värsta stayover rummen på hela hotellet, grejer över allt, inte så himmla lätt att städa då.
Men efter jobbet idag tog vi en sväng ner till down town, bestående av två gator, Banff avenue och Bear Street. Banff avenue är bestående av alla sorters butiker men de flesta är gift shop med en massa onödiga saker. Köpte mig en riktigt turistig tröja som det står Banff Canada på.
I morgon kommer även en ny tjej till huset, fransk canadensare, de sa att hon inte var så bra på engelska så då är vi tre i huset med dålig engelska, det är inte lätt kan jag säga. Lisa, Jessie och Jessica förstår det mesta av vad jag säger medans jag och Mika kanappt förstår varandra alls.
Men nog snakat fr i dag ni skall få en regnig bild här i från som jag tog i förgår med mobilden.



Allt jag har att bjuda på idag, mer imorgon för hoppningsvis.

//Molly

Canadian day

2010-07-05 @ 05:46:56
Ja nu har jag firat Canadian day. 1 Juli är Canadas national dag, måste säga att det är något stort här. Man har firat det sedan torsdag till i dag, söndag. Och för all del är det USA:s nationaldag i dag så det finns fortfarande folk som firar här. Men Canadas nationaldag firar man som Canadas födelsedag, 143 år. Det var alltså 143 år sedan Canada blev ett eget land, från att ha varit colonier till Frankrike och Storbritanien. Så där, nu fick ni lite histori också, skall jag vara ärlig vet jag inte ens varför vi firar den Svenska nationaldagen.
Men det var parad kl 5, längs Banff avenue, med massa olika inslag, ni skall få se några av dem. Sedan hade vi grillparty här hemma med en massa folk. Kl 11 var det fyverkerier, massor av dem, så vi gick ner till parken för att titta, och sedan var det party på någon bar.


Cnada munk, hoppas ni ser att det är lönlöv.


Paraden


för all del har ni mitt jobb i bakrunden








Våran enormt stora grill

MVH Molly

Twilight eclipse

2010-07-03 @ 06:18:31
Hej igen!
Kan börja med att säga, bilderna från Canadienday kommer kanske  morgon, och tillhörande text.
Så skriver om idag så länge. Jobbar som vanligt på dagarna och det är hur mycket som helst att göra. Vi går på övertid varje dag, gör mig inget då jag får mer sparade timmar.
Men vi hade vi pizza kväll när vi kom hem. Och sedan var det bio time. Och självklrt var det Twilight eclipse so gällde. Själv har jag inte sett första och andra, men tyckte att den var ganska bra. Fattade inte riktigt hela historien bakom dock. Men stora delar av filmen är inspelad i Vancouver. Så ni som har sett den och la märke till de underbara natur som det utspelade sig i, det är så vi bor här. Även fast vi inte bor i Vancouver så är det liknande.

Så kanske kan utlova lite bilder till imorgon, får se som vanligt vad som hittas på under kvällen.

//Molly

Insperation

2010-07-01 @ 05:52:46
Hej på er!
Det här med insperation är inte lätt att styra över. Man kanske kan lära sig men jag vet inte, jag har tur för runt om här finns det massor av insperation. Men igår kväll kom det massor av insperation till mig, som gav ett roligt resultat.
I går lagade de från källaren mat till oss, så det bjöds på traditionell mat från Chile. Sol ute och vi var ganska många, bra stämmning och mycket skratt. Spelade frisbee, och då fick jag ryck och gick in hämntade kamerna, satte mig på marken och tog massa roliga bilder. Ni kan tänka er vad mn gör för roliga rörelser när man spelar frisbee, och många av de hamnade på bild.
I morgon är det Canadian day. STORT här vet ni, hoppas vi kan sluta jobbet tidigt så vi inner se paraden.

//Molly