IKEA

2010-11-30 @ 05:03:28
Hej på er!
Ett tag sedan jag skrev här. Men det här med Sverige då, de första månaderna då jag kom var det ingen som viste var Sverige var eller att det existerade. Om jag sa Sweden trode alla att jag var från Switzerland, efter mycket argumenterande och förklarande vad Sverige var och att det är betydligt större än Schweiz så vet de nu bättre, men det är fortfarande ett land i Europa inte mer än så.
Så när jag pratar engelska blir jag tagen för att vara från Tyskland, tydligen liknande uttal, mn inte om du frågar mig.
Så på frågan vad är Svenskt är det alltid, IKEA och Volvo som folk vet v ad det är. Och det här fenomenet IKEA har imponerat många. Oavsett vilket landman kommer ifrån, och då har jag snart mött hela världen, får jag alltid svaret att man kan spendera en hel dag på IKEA, så billigt och så mycket att titta på.
Även på jobbet blir jag påmind av Sverige då de flesta av muggarna är från IKEA, och en del av inredningen också för den delen.
Men trots det får jag mer hemmakänsla varje gång det kör för bi en Volvo på gatan och detta är då inte var 10 sekund som det är hemma, nee det är nog mer en gång i vecka. Och jag saknar verkligen att köra våran volvo. Saknar den friheten.

//Molly

Ambassador

2010-11-24 @ 05:51:54

Ja nu har jag rätt att kalla mig Banff ambassador. Fråga mig inte vad det innebär men för mig innebär det att jag fick mitt skipass något billigare mot att jag tog en kurs på en timme.
Kan ju också meddela att Banff idag har varit på en 2a plats över kallaste stället i världen på -35, något effter Calgary på -39 grader. Men måste säga att det inte är så farligt, det är kallt men vi har ju överlevt en dag.
Så något jag lärde mig på kursen idag är att Banff är den högst belägna staden i Canada.
Så planen för imorgon är LAKE LOUISE, hoppas bara att det inte är så här kallt som dag då de stänger liftarna vid -30 grader.

Ha det bra // Molly

AAAaaaa...

2010-11-23 @ 17:36:06
Nu börjar även jag tycka att det är lite kallt ute. Idag får vi uppleva en kyla på -35 grader, helt galet kallt.
Men jag kan säga att det svänger fort, i morgon skall vi ha -14 och på Fredag är det -4.
Så då har ni fått lite väder rapport, kan ju också nämna då att vi har ca 20 cm snö nere i Banff.

//Molly

Sommar minne

2010-11-22 @ 04:29:13
måste ha riktigt tråkigt idag, för här kommer ett till inlägg från sommaren,enliten ny variant av Sunshine Village hiken.
Kan säga att nästa gång jag tar mig till Sunshine blir det ingen hike, nee nu blir det bräda.



//Molly

Friends

2010-11-22 @ 01:18:13
Hej!
Här kommer lite bilder på några kompisar som kommer förbi några gånger i veckan.













//Molly

Lite kyligt

2010-11-21 @ 01:20:45
Hej på er!
Nu har vi  minsanbådefått snöoch kallt. Temperaturen är har varit -19 grader denna vecka och gårner mot -28 under nästa. Mer snö på ingång och skidorterna har nu lyckats öppna. Så välbehövlig snö kan vi säga, då Lake Louise har world cup under nästa helg.
Här är granen redan på plats, pyntad och klar, så kan det gå när man har tråkigt.

//Molly

Sjuk

2010-11-16 @ 03:31:32
Så var det dax igen för ännu en förkylning. Detta kommer nog aldrig att ta slut.
Skall snöa i några dagar nu, hoppas att de håller vad de lovar, för kallt är det redan mellan -3 och -10 på dagarna.
Hoppas allt är bra där hemma.

//Molly

Lake Louise ski

2010-11-12 @ 03:41:57














Snowbording

2010-11-11 @ 06:15:39
Sa har sesongen äntligen startat. Dock bara en bake öppen, men fullt tilräckligt för en bra dag i Lake Louise. Och fullt tillräklig längd pa den. Riktigt skoj, men fortfarande ingen snö här nere i staden. Hoppas att det kommer snart.
Sa inga bilder da min dator inte riktigt vill fungera med internett, och där av inga a med en prick da jag har fatt lana en tysk dator. Men de har i alla fall ä och ö, och sedan kan jag göra ü. Men bokstäverna sitter inte pa samma ställe som pa min dator, där av lite konstigt idag.

Ha det sa bra, Kram Molly

Mountain Film Festival

2010-11-04 @ 17:41:17
Hej
Var upp till Banff Centre igår för att få se Banff Mountain Film Festival. Lyckades fixa mig en biljett till en utsåld Snow Show. Så vad innebär då detta? Hela festivalen går ut på världens bästa filmer och böker, och då inte Harry Potter utan de bästa extremfilmerna så som snowbording, bergsklättring, kajak.
Så fick se några riktigt bra skid och snowbordfilmer igår, hur grymnt som helst, så nu längtar jag bara änu mer efter snön.
Hoppas att jag skall kunna fixa mig en biljett till söndagens avslutnings föreställning då de visar alla pristagare och de bästa från festivalen.

Ha en bra dag så hörs vi snart igen.

Halloween

2010-11-02 @ 05:23:39

Så var även halloween avklarat. Grymnt skoj. Har väll inte så mycket att säga om det mer än party party. Men är förvånad över hur mycket man verkligen firar det här då folk både lägger ner tid och pengar på sina utklädnader. Själv hade jag lite svårt med att komma på något men fixade mig tillslut en utklädnad.
Och sedan måste jag säga att det här med engelska börjar gå lite över styr då jag idag fick frågan vad milk är på svenska och det tog mig över 30 sekunder att komma på att det heter MJÖLK. Och inte nog med det, har också använt ordboken för att översätta engelska till svenska, då känner man sig ganska så dum. Och med det sagt pratar jag fortfarande inte perfekt engelska, men för hoppningsvis något bättre än när jag kom.
Så nu skall ni få lite bilder på oss tokiga människor som bor här.


Angelica, Sam, Paige, Molly


German, British (för all del med namnet Steve), Canadien (Ontario)


Meeee


Mika, Carro, Steve, Me, Angelica


ski-shot


Vad som var i glaset behåller jag för mig själv ;)


Me, Carla, Angelica, Carro, Jair, Mika


Vår fina pumpa.

Det var de roliga, nu börjar de ploka fram jul sakerna, såg att Starbucks bytt till jul muggar idag.
Så snart är det jul.

Ha det så bra //Molly