Alpine responsibility code

2012-01-30 @ 07:39:30

Detta är något vi skall kunna utan till. För att vara riktigt ärlig är jag ganska så kass på det, men om man läser det så gäller det egentligen bara sunt förnuft och det tycker jag nog att jag har ändå.
Men när man spenderar ca halva dagen på liften med barn i åldern 11-12 år blir lekar tråkiga efter ett tag. Så kom på idén att gå igenom säkerhet idag och se vad de kunde komma på. Imponerade på mig själv hur bra jag facktiskt kunde denna gula skylt. Så hur gör man detta roligt? först går man igenom alla punkter, TRÅKIGT jag vet... sedan räknar man hur många skylltar man kan se på en dag. Och till sist för hör... ohhh nu blir det spännande, alla måste säga minst en punkt var och klarar man det får man en swedish berry detta ett intressant fenomen som vi kan återkomma till några rader ner. Självklart får man hjälpa till med ledtrådar så att alla klarar det. Och på detta viset har vi nu lärt oss något välldigt nyttigt på ett ganska så roligt sätt.
Så det här med Swedish berrys, vet egentligen inte ens om vi har de hemma, det är inte riktigt gelehallon men någon typ av de, har inget socker utanpå och ser mer ut som ett hallon hmmm... skulle kunna tänka mig att det är från tuttifrutti blandningen, hur som är det rätt skoj att kunna säga swedish berrys bara för att jag är svensk, lite svensk måste man ju få vara och speciellt i den uniformen som jag har.

Så för er som håller er i fjältrackterna här kommer en utmaning... se hur många sådana här skylltar ni kan hitta på en dag.


Ett tips är pistkartor, värmestugan och toaletten.
För all del fins det någon bättre ställe en toaletten att sätta upp en sådan här skylt på haha... tyckte den var smart hihihi
 så det var dagens vetande god natt
//Molly

Night Photoshoot

2012-01-30 @ 03:59:16

Hej på er!
Försöker verkligen updatera här så gott jag kan. Men kammeran är betydligt snabbare än jag är.
Men vi fick äntligen lite mer snö en kväll förra veckan, var ute och spelade hocky ett tag och ser denna stora strålkastare som lyste upp snön som kom ner. Började sms:a runt för att få tag i någon som ville stå modell, men ingen riktig respond, så äntligen kom mina roomies hem vid halv tio tiden, tack och lov nappade de på min idé utan att riktigt förstå, hmmm... Molly lite halvgallen ut nu? som tur var är Tree lite halvgalen aussie också. Så på med jackor och mössor observera att vi alla har lila mössa, lite pluss i kanten för det.
Ut i snön, pulsa ner till hockey rinken igen, utan att veta hur detta kommer sluta. Man kan ha en bra ide utan att det funkar speciellt bra. Upp med kameran ställ in så gott det går och teststjut, första bilden sitter och jag ser att detta kommer bli assss bra. Kan bara säga att ljuset är hårt men jag tycker om det, och flyttade vi 10 cm åt fel håll blev det ett annat ljus.
Nog snakat här kommer resultatet.



Camile and Tree




Tree and me <3




Roomies <3











Ganska så stolt över de bilderna.

Thanks to my best roomies Camile and Tree love you guys.

Så efter detta var nog klockan halv elva elva, super upspelta på att få se bilderna, hem ladda in dem i datan. vi hade oss ett gott skratt, jag tror nog min mor och far kan intyga detta då de var på skype och fick direkt leverans ut av bilder.

//Molly

Australia Day !

2012-01-27 @ 06:21:06

Australia Day, detta är något ni aldrig har firat tidigare. Detta är mitt andra år att fira Australia day, kan säga att jag kanske inte går in för det så väldans mycket. Hur som, bor man i Banff idag spelar det inte så stor roll om man är aussie eller inte alla kan vara aussie för en dag på Australia Day. Flagor, alsdukar och dräkter, allt är tillåtet, vi har till och med haft skidlärare iklädd flaggor idag och som har lärt sina ungar aussi, aussi, aussi, oi, oi ,oi. Barnen upskatade det i allafall.



Happy Australia Day!

Galna Lördagar

2012-01-24 @ 05:23:51

Så här ser det ut innan alla 400 barn har anlänt, ca 70 instruktörer

Dagens inköp!

2012-01-24 @ 05:21:01
Dagens inköp är ett par nya pjäxor. Blev ett par Nordica, har kört två dagar på dem, funkar super.



//Molly

Cold days

2012-01-24 @ 05:18:34
Så här ser man ut efter att gått av bussen och 5 minuter senare är ögonfransarna frusna

Bilder

2012-01-21 @ 05:58:43

Har ju inte varit så mycket bilder på senaste tiden, så här kommer en bild bomb men allt möjligt och omöjlogt.


Shit hapens


Debbie, Sara, Rob, Jamie, Tree, Carla, Jag


För en gångs skull är jag framför kameran ;)


Liten hike at Lake Louise


Tree och Jag


Önska jag hade de skidglasögonen, men dyra och bara high light lens med.


Patrick


Jamie


Jamie


Patrick


Michael, var bara här några veckor på semester, synd grym park åkare, men fick jobba som fotograf eör honom en av dagarna, ganska nöjd med bilderna, vädret kan vi ju inte göra så mycket åt.

//Molly

STÄNGT

2012-01-18 @ 01:23:04
Så skolgrupper inställt idag, stängt i morgon och allt pågrund av kylan, börjar krypa ner mot -40 uppe på bergen och -30 i stan, brrrr.
Så någon som vill skypa i morgon? fel free to call me. Jag har tråkigt.
Det är okej att ha så mycket ledigt om man kan åka skidor men allt är ju stängt, spenderar dagarna inne umgås, läser böcker, spelar spel.
Var och åkte skriskor idag, konstig känsla att ta av sig några lager kläder då man kommer in i is-hallen och klä på sig när man skall gå ut.
Ha det bra, kram Molly

Dagens inköp!

2012-01-17 @ 19:31:12

Dagens inköp köptes facktiskt några veckor sedan. Men för att kunna recensera dem litegran så var jag ju tvungen att använda dem. Så har investerat i ett par nya skidglasögon, hur kan detta vara en investering, jo kanske kan spara mina ögon från att för frysa, eller att köra in i träd för att jag inte kan se något.
Så hade ju ett par spy innan, kommer aldrig mer att köpa ett par spy, fick kondens mellan glaset på dem.
Så de nya är ut av märket Smith, något dyra men helt klart värt det. Kommer med två olika glas, low light och high light. Speciellt för dess är att de har silikon mellan glasen så det är omöjligt att få kundens mellan, och de är superenkla att byta glas i. Dess utom är det super bekväma.
Jag köpte mina uppe i affären på Norquay, då jag har 25% rabatt där, men Smith skall finnas i vilken skidbutik som helst. Är dock lite mer skid style än snowboard, men funkar ju för mig nu då jag är skidåkare haha.
Men att tänka på när man köper skidglasögon är:
Se till att det passar, får inte glipa, och använde ni hjälm, ta med hjälmen så de passar.
Kommer de med en eller två glas, och i sådant fall är det för soligt eller molnigt. High light funkar absolut inte under molniga dagar.


Så här ser mina ut, finns i hur många olika färger som helst, och de funkar super med hjälm.

//Molly

Dagens outfit!

2012-01-17 @ 03:41:43
Med en temp på -25 till -30 är dagens outfit på 4 lager.
Första är ett ull underställ, supervarmnt
Andra är ett microfleace både byxa och tröja,
Tredje blir termobyxor och tredje upptill är mitt rygskydd detta ganska varmnt
Fjärde är en luvtröja
Femnte är jackan.

Dubbla strumpor och fårskins sula i dojjorna, detta fortfarande alldeles för kallt ända som jag frusit om idag är tårna.

Sedan är det mössa, en sjal som går utan på mössan och sedan hjälmen med öronlappar som låser sjalen så den inte åker ner, Och sedan skidglasögon, och i sådan extrem kyla är det superviktigt att ingentin glipar stor risk för köld skador och detta inte att leka med och framför allt inte i ansiktet. Och sedan ett par gortex vantar, även de hade lite tuft vissa tillfällen idag.

Något annat som hände idag och som är välldigt ovanligt var att det blev varmare på toppen än var det var i botten av berget.

Detta är en upplevelse, kroppen går ner i slovmotien, allt som händer går långsamt. All rörelse i kroppen är svårare att göra för kylan och det som händer tar för lång tid för hjärnan att inse inana det är för sent att koregera det. Kom ut i en puckelpist och det skulle funka mycket bättre att svänga runt pucklarna om hjärnan inte låg en halv sekund efter, då är jag redan uppe på nästa puckel. Också har liften aldrig varit så lång.

Så skulle ha jobbat i morgon men alla skolprogram är inställda pågrund av kylan, den skall hålla i sig veckan ut sedan hoppas jag det blir mildare.

//Molly

Dagens inköp!

2012-01-17 @ 03:24:44
Så detta var också inköp från Calgary förra veckan:


En ny klocka, funkar med hanledsskydden.


Silvertejp, fast den är ju inte silver hur som tyckte denna var rolig. Har redan tejpat mina dojor och bindningar med den.

Skiing

2012-01-17 @ 03:17:34
Så har den senaste veckan varit upptagen med att prakticera min skidåkning. Varför då kan man undra?
Jo har nämligen blivit satt på att vara skid instruktör på lördagar.
Så på lördagar har vi program i sju veckor. 400 ungar på en och samma dag och ut över detta säljer vanliga lektioner extra bra. Och skidlektioner är mer populära än snowboardlektioner. Så har pluggat både teori och progression, så väl som jag har varit ute och åkt själv också.
Så programmen består ut av allt från 3 åringar upp till 15åringar, nivåerna är allt från aldrig ståt på skidor till att åka dubbelsvart och park. Och allt mellan 1 timme till fulldags lektioner. Så 400 ungar 70 instruktörer.
Min grupp är 4 åringar som alldrigt åkt förut och bara en timme lång. Så slutade med att jag fick massa privatlektioner på skidor skall nämnas. Och här kommer det roliga:
Vi har något som heter förfrågan, detta inebär att instruktören förmodligen sålt lektionen och får då 10% av vad kunden betalar, min första dag på skidor jag jag får en förfrågan, men detta inte ut av någon som jag haft utan av en som sett min lektion, gick in och sa den instruktören vill jag ha. Haha de skall bara veta att jag inte har min licens för skidor.
Men med denna förfrågan blev jag utsedd till dagens vinnare och imponerade på många :D så cooolt





Ha det bra //Molly

Athletes

2012-01-13 @ 07:00:20
Okej tanken bakom dagens rubrik grundar sig i lite mer en bara en dags arbete. Brukar alltid fråga mina elever ifall de utövar någon annan sport. Denna fråga ställs dock efter en timme då jag gjort en bedömning på hur fort de tar till sig övningarna. Och i alla fall hit tills så är det så att de som är aktiva inom idrott lär sig mycket fortare än de som sitter är kontorsråttor och aldrig är ute.
Så du har egentligen ingen sörre fördel ut av att vara skatboarder eller skidåkare, du kan lika väl vara simmare, sprinter och så vidare. Då det finns en grundbalans i alla idrottare så väl som en grundkondition. Men det spelar absolut ingen roll om du är idrottare eller inte när det kommer till muskelgrupperna, där finns det ingen som har en fördel alla klagar på att de får mjölksyra i låren och så skall det vara, då gör man rätt.
//Molly

Dagens inköp!

2012-01-11 @ 01:59:21

Hej på er!
I lördags blev det en sväng till Calgary, blev market mall och Wall-mart. Love wall-mart billigt!!!
För utom mat varor och annat nödvändigt blev det...


En hockey klubba, har facktiskt redan använt den 2 gånger, för all del $10 at wall-mart

och


Pictionary man, $30 at Toysrus

//Molly

Avalanche

2012-01-07 @ 02:08:37

I går fick vi 20 cm snö, detta inebär stor riskk för laviner. Så för att förhindra att de går av själva triggar man dem och spärrar av de områden som är i risk zonen. Så för första gången i mit liv såg jag en riktig lavin igår, triggad av dynamit. Och jag såg inte bara en utan tre mega stora och 2 små.
Men skall visa vägen för den största av dem, denna stannade presis i början ut av en av våra backar. Den var triggad av fyra bomber uppe på kamen, började som ganska liten men blev snabbt större, gick över klippan ner i vad vi kallar gun run, och slutligen ner i ravinen. Området var avspärat ifall att den hade fortsatt från ravinen ner i backen som i detta fall hade varit fortsättningen.
Måste säga att det är mäktigt att se och att höra, först bomberna och ljudet av dem som studsar mellan bergen, sedan hör man snön som ett ända shhhhchh och ut över den mängd snö som färdas i en välldans fart bildas ett snö moln ovan.

Internet

2012-01-07 @ 01:41:56
Nu har jag äntligen fått internet igen, kanske kan få in lite fler inlägg nu.

Dagens inköp!

2012-01-03 @ 02:01:27
Efter som jag inte har internet ännu så var detta två dagar sedan, investerade i en ny grön hoodey, med mitt snowboardmärke tryckt på framsidan :)
Mycket stolt.

Beer fines

2012-01-03 @ 01:51:40

Ski School Beer Fines:
1. If you fall over in uniform on a lesson    $1 
2. If you yard sale $2
3. If Gord makes you shave after morning meeting $1
4. If you forget your staff pass or Name Tag  50 cents
5. Sending a schedule email with the schedule unattached $1
6. Leaving the tables a mess $1
7. Embarrassing Ski School – Gord’s Rules Apply $5
8. Losing any client on a lesson  $1
9. Swearing at the Desk $10 + Tim Bits for Gord  
10. Mid Station Catastrophes - Bent poles, getting off at the wrong station $1
Fines need to be paid on the 1st of every month at the desk!


Så vad är detta då och varför idag?
Första svaret är att det är snow schools beer fines, varje gång något av åvan inträffar betalar vi summan som står efter.
Så började året med att få $7 beer fines, 2xpunkt ett och en för punkt 7. Embarrassing Ski School, vad hände där?
Jo skulle hjälpa till med en skid lektion, så först av allt hade jag nya snowboarduniformen på skidor bara det var lite på gränsen redan till en beer fine, men värre skulle det bli. Åkte ner till sitt liften och sätter oss ner, halvägs upp säger jag till Fredd, den andra instruktören, jag sitter fast, vad menar du? fick jag till svar, jag sitter fast vi måste stanna liften på toppen, och Fredd kommer upp med komentaren men hur? och vi har inget stopp teken för liften bara sakta ner tecken. Så vad som hänt är att minna byxor fastnat mellan sätet och liftramen, då vi satte oss ner lyfte sätet lite i framkant och mina byxor fastnade under. Nya byxor och jag ville inte riskera att ha sönder dem genom att slita loss dem. Så liften stanna på toppen och jag kom loss. Lite halvt generad över att detta var med två av våra elever också.

//Molly