Adaptive training

2013-07-25 @ 11:40:23
I dag började första träningen för instruktörer som vill jobba med funktions hindrade. Detta är en kurs på 23 timmar plus en examens dag. Träningen idag var tre timmar lång och varje vecka har ett tema, idag var det blind.
Så med ögonbindel för ögonen var det bara att lita på sin handledare och sedan vara handledare. Så inte nog med alla steg du normalt har nu är det tio steg till i förklaring och noggrannhet. Sedan har du höger och vänster och beroende på om du guidar från framifrån eller från bakom kommer detta att bli vise versa vilket kan bli stora problem.
Känslan av att åka skidor med ögonbindel, är skrämmande, du har ingen preferens av hur fort du går eller om du står stilla, jag som gör snö plog varje dag lyckades få skidorna att krossa varandra, balansen blir inte helt enkelt den samma och jag hamnade väldigt långt back i pjäxan. Känslan av vad som är under fötterna blir större, den minsta lilla höjdskillnad eller snö boll känns.
Sedan till att vara ledare, varje sväng måste vara ledande i och med de inte har en aning om vad som föregår runt om, om någon är framför eller om det är fritt fram. Stenar terräng variation allt måste ses i en annan väg och tas runt. Lift måste förklaras ner i detalj när det händer så som när sittliften kommer eller rullande mattan tar slut och ett dropp kommer, ner räkning är en stor grej.
Detta var hur roligt som helst och jag servrar emot nästa vecka.

Molly 5år

2013-07-24 @ 00:08:36
Nu är det illa, har haft 5 åringar lite för länge tror jag, behöver ha tillbaka min skolgrupper ett tag innan jag går baklänges i åldring.
Hur som när det kommer till småttingar måste man tänka som en för att hålla de underhållna. Att förklara hur skidorna funkar i term av de 5 komponenterna funkar inte, detta funkar ju inte ens på vuxna, att leka en lek som leder till de 5 komponentens är mycket bättre. Tillexempel att vara zombis för att få upp armarna och komma längre fram i pjäxan, eller varför inte grizly björnar funkar bra och hela berget vänder sig om när det kommer ner 10 ungar skrikandes och vrålandes som grizly björnar.
En anan rolig övning är att försöka ha sönder spännena på pjäxan eller varför inte göra sylt, jordgubbar fram i pjäxan och mosa dem till sylt, detta funkar super för balans övning.
Sen har vi ju den långa liften, det är jobbigt när det är pinsamt tyst så frågor funkar alltid som, skulle du hellre ha en drake som husdjur eller vara en drake? Detta är nog min favoritfråga för följdfrågan blir alltid vad skulle du göra om du hade/var en drake? Och svaren är alltid roliga, fantasin tar aldrig slut. När man tror man har det knasigaste någonsin som en idé lägg på lite till och det blir ännu bättre, varför inte ha ett hus så stort att det skulle täcka hela skid orten, vad skulle du då ha i dit hus? Eller om du hade en miljon kr gör detta till alla pengar i värden vad skulle du göra då?
Så går det runt runt hela dagen, känns inte som jag behöver använda huvudet allt för mycket saker bara kommer, så som om de har en favorit figur se till att detta kan bli en lek, få dem att komma upp med idén och sen barns mycket roligare.

Regn

2013-07-20 @ 06:45:01
Nu skriker vi efter snö, när Australiens största skidort i storlek med Åre har en backe öppen och en enda lift då är det illa, och detta på grund av för lite snö.
Men så länge det är en enda backe öppen så kan jag fortfarande jobba och så även igår. Med fyra lager kläder och en stor regnjacka som går ner till knäna stod jag ute igår i ös regn. Jag skall försöka beskriva det så gott jag kan men tror att det är omöjligt, det rann floder ner för backen, och det var som att stå i ett vattenfall. Jag är ju lite konstig så jag tycker nästan det blir mysigt, så länge jag är varm och torr spelar t inte så stor roll att det bara rinner på utsidan av kläderna.
Med inget hopp kvar för denna resort att den skulle fortsätta vara öppen kom det lite snö i morse, nu är det snöstorm utanför och jag hoppas det fortsätter så vi kan öppna på riktigt snart.

23 days

2013-07-16 @ 05:02:15
23 dagars arbete och igår hade jag min första lediga dag. Vi åkte in till Canberra för att lämna bilen på service. Stora planer fanns att ta vara på en ledig dag bland annat att shoppa, prova de flesta café ställen i stan och bio. Shopping var inte så svårt pengar rullade iväg rätt lätt då det var stor rea på Katamandu. Vi han med två caffeställen och ett riktigt bra choklateri. Och vi var på bio och såg man of stel. 

Hjälm princip

2013-07-14 @ 04:29:30
Jag har alltid haft som princip att ha hjälm på både under lektion och när jag själv åker. i Hemlock är detta inget val under lektioner, alla skall ha hjälm. På Norquay var det valfritt men de föredrog om du inte hade en med motiveringen att hjälm och googles skrämmer barnen mer då du inte kan se ansiktet. Jag håller inte med om detta, jag tycker att man skall föredra med gått exempel och ha hjälm. 
Och nu här då i Perisher det är valfritt och detta har räddat mig en gång då jag inte kunde hitta hjälmen men fortfarande kunde ha min lektion. Men en varm dag här när svetten rinner ner för näsan för att det är för varmt har jag god lust bryta mina principer att ha hjälm under lektioner då jag bara är på nybörjar området. Men med tanke på standarden på folks skidåkning här är chansen rätt stor att någon kommer flygandes ner för backen och inte vet hur man stannar. även barn är kreativa när de vill ha uppmärksamhet har fått några skidor och stavar i huvudet så långt. 

Tusen nålar

2013-07-11 @ 11:57:14
Nu vet jag precis hur det känns att ha tusen nålar i handen. I måndags när jag satte upp staketet vi har runt barn området lyckades jag ta tag i botten på det och drog, tänkte inte på att pinnarna är gjorda ut av glasfiber. Självklart gled de rakt igenom och lämnade en miljon glasfiber stickor i högerhanden. Osynliga små rackare so gör jäkligt ont och allt jag tar i blir som tusen nålar, aj.

Dag 18

2013-07-09 @ 10:05:21
Dag 18 avklarad. Idag har jag haft 7st 5-6åringar. Detta är krävande, och inte i meningen att jag måste lyfta upp dem hela tiden utan att jag har ansvar över dem i 6,5h, och då skulle man kunna tro att lunch kanske är den lugnaste tiden, men så är det inte det är den värsta då skall det skäras mat till 7st, ta avs jackor och hjälmar och när det är klart på med allt igen, jag är glad om jag har tid att kasta i mig maten innan nästa skall ha hjälp. När vi ändå är inne på det här med lunch så är en barnportion inte tillräckligt för Molly, första dagarna jag hade den här typen av lektioner nöjde jag mig med det, och ville helst inte ta i barnens mat, äckligt. De senaste dagarna har jag bara blundat och ätit vad som är kvar på tallrikarna.
7 dagar till och sedan förhoppningsvis första lediga dagen.