Roady to Jasper

2012-07-27 @ 07:07:44
Stor tripp till Jasper med 770km körning, megastora vattenfall, stora glaciärer, helt otroliga sjöar och 5 björnar. Det var Banff till Jasper i kort samandrag.
Banff till Jasper är en av värdens toppklassade ställar att köra igenom, nu förstår jag varför.
I går packade vi in oss 5 st i en hyrbil tillsamans med en gypsyguide, vilket är som en gps men ger ingen direktion utan berättar vad du ser och lite historia mycket bra guid för $50. Vi hade en plan vart vi skulle stanna så sträckorna att köra blev inte jätte långa. Så först av allt kör vi igenom rocky mountain vilket är en helt otrolig utsikt, vägen är välldigt enkel att köra inte så många ställen att ta fel på det är en väg rakt på. Efter vägen finns det ett par hundra stopp att se. Enkelt att bara svänga av på en parkerings ficka var som, och cirka 1-2 minpromenad absolut inte mer så har du den mest otroliga utsikt för antingen ett vattenfall eller en sjö. det mesta vi fick gå var 10 min. Sedan kan man välja att hika runt lite så 20 min på varje ställe är nog att räkna med, men det är det värt.
Så allt som fins att se är direkt efter vägen, inga små avtagsvägar med grus inte. Och en annan sak är att inget är planerat, helt naturliga vatten resoarer och vattenfall.
Sedan till slut kom vi upp till Jasper, checkade in på ett hotell och hade middag.
Dag 2 började vi med att köra runt i Jasper till ca kl 3 hade en hel del stop här som vi ville göra. Sedan blev det mest köra då vi såg det mesta på vägen upp. Men vi hade tre stopp kvar att göra, ett var colombia icefild, där de kör upp på en glaciär och låter dig gå runt, tog med oss en flaska som jag fylde med glaciärs vatten bättre kan det inte bli.
Sedan var det raka vägen hem, ca 2,5 timmes körning non stop, med regn. Tur att vi hade bil lekar att leka :)
Så måste ju också nämna vad detta kostade, allt som allt med mat, hotell, gypsyguide, bil, bensin och så vidare $140 var dvs 950kr inte illa va? för en lifstids erfarenhet.
Det kommer självklart bilder till detta men har runt 650 st att gå igenom just nu.
//Molly

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback