Dagens outfit!

2012-01-17 @ 03:41:43
Med en temp på -25 till -30 är dagens outfit på 4 lager.
Första är ett ull underställ, supervarmnt
Andra är ett microfleace både byxa och tröja,
Tredje blir termobyxor och tredje upptill är mitt rygskydd detta ganska varmnt
Fjärde är en luvtröja
Femnte är jackan.

Dubbla strumpor och fårskins sula i dojjorna, detta fortfarande alldeles för kallt ända som jag frusit om idag är tårna.

Sedan är det mössa, en sjal som går utan på mössan och sedan hjälmen med öronlappar som låser sjalen så den inte åker ner, Och sedan skidglasögon, och i sådan extrem kyla är det superviktigt att ingentin glipar stor risk för köld skador och detta inte att leka med och framför allt inte i ansiktet. Och sedan ett par gortex vantar, även de hade lite tuft vissa tillfällen idag.

Något annat som hände idag och som är välldigt ovanligt var att det blev varmare på toppen än var det var i botten av berget.

Detta är en upplevelse, kroppen går ner i slovmotien, allt som händer går långsamt. All rörelse i kroppen är svårare att göra för kylan och det som händer tar för lång tid för hjärnan att inse inana det är för sent att koregera det. Kom ut i en puckelpist och det skulle funka mycket bättre att svänga runt pucklarna om hjärnan inte låg en halv sekund efter, då är jag redan uppe på nästa puckel. Också har liften aldrig varit så lång.

Så skulle ha jobbat i morgon men alla skolprogram är inställda pågrund av kylan, den skall hålla i sig veckan ut sedan hoppas jag det blir mildare.

//Molly

Kommentarer
Postat av: Mz

Å vi som tycker vi har mkt kläder på oss nu. Gäller att inte bli akut nödiga ;-) Kram

2012-01-19 @ 22:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback